Autor |
Poruka |
markovic000000
Akvarista
Registrovan: 03 Jul 2009
|
Ima li neko iskustva sa crnim staklom, toniranim, i da li neko zna cene istoga? Koristio bih 8 mm za pregradni filter, mislim da je bolja solucija od lepljenja pleksiglasa zbog moguceg kasnijeg odlepljivanja pleksija jer ga silikon bas ne drzi... I da li je to staklo totalno neprovidno? |
|
|
|
|
AquaShop
Sponzor
|
|
|
|
Dare021
Akvarista
Registrovan: 12 Maj 2013
|
mislim da se to zove LAKOBEL STAKLO
koliko sam ja našao košta oko 3500 /m2
i najveće debljine je 4mm |
|
|
|
|
kale
Akvarista
Registrovan: 06 Maj 2016
|
Kupis Crni Soudal Silicone za AQ oko 700 kinte i premazes staklo sa strane gde dolazi filter i zavrsen posao. |
|
|
|
|
Peku
Akvarista
Registrovan: 24 Dec 2017
|
Sta planiras da radis u akvarijumu kad ti treba 8mm staklo za pregradni filter?
Miislim da u svim bojama duge možeš naci ono "duplo staklo" ili kako se već zove. |
|
|
|
|
markovic000000
Akvarista
|
Akvarijum je za prijatelja, tanak pregradni filter celom duzinom na 120 cm, treba 8 mm.. Najverovatnije ce ipak ici crni pleksiglas od 2mm na obicnu osmicu.. |
|
|
|
|
Baia
Akvarista
Registrovan: 18 Apr 2010
|
Pregrada koja je u vodi je jednako pritisnuta sa obe strane tako da teoretski mozes da je napravis od onog 3mm tankog krtog stakla sto se nekad stavljalo u vrata i prozore(vise se i ne proizvodi ). A druga stvar, posto je to pregradni filter znaci da ce imati pregrade pa raspon nexe biti 120cm nego vrv mnogo manji pa shodno tome mozes da napravis ustedu i odradis to sa cetvorkom ili bas ako se toliko plasis onda sa sesticom.... |
|
|
|
|
Peku
Akvarista
Registrovan: 24 Dec 2017
|
Ako hoceš akril onda gledaj da uzmeš liveni/cast. Ekstrudirani će se vremenom izvitoperiti i deformisati. Previše je "mekan", grebe se lakše i brže u odnosu na cast. |
|
|
|
|
markovic000000
Akvarista
|
|
|
|
markovic000000
Akvarista
|
Jel neko koristio taj liveni za pozadinu unutar akvarijuma? Da li se on vremenom odlepi i izvitoperi? |
|
|
|
|
|