|
|
|
Autor |
Poruka |
Stefans
Akvarista
Registrovan: 29 Maj 2012
|
Neonka je bila bolesna, nije mogla da pliva, samo je mrdala perarima po dnu, cekao sam dva dana, stavio sam plavi lek (zaboravih ime), ali nista nije pomoglo. Kao da je krenuo neki beli bledi sloj preko nje (nisu bele tackice), i nije se mrdala uopste (msm da je bila ziva), i morao sam je maci zbog ostalih riba.
E sad, isto to sad vidim i kod kuli kuli, krenem da slikam, ali odjednom je nestao, nigde ga sad ne vidim. Isto se vuce po dnu, kod obraza vidim crven bas.
Slika neonke od pre 2 dana:
(klik za vecu sliku)
Akvarijum: 50l
Filter: Atman AT F301
Ribe: 1x skalar
3x neonke
2x ancitrus
2x kuli kuli
Saveti? |
|
|
|
|
AquaShop
Sponzor
|
|
|
|
Stefans
Akvarista
|
Zaboravih da napomenem, Neonka je cijelo vrijeme pokusavala da pliva, ali se prevrtala u krug i vracala na dno. |
|
|
|
|
Peku
Akvarista
Registrovan: 24 Dec 2017
|
Treba ti bolji filter. Koja ti je temperatura vode u akvarijumu?
Ako je ribica 100-200 din, skratiš joj muke pa u neku kesicu ubaciš i u kantu za đubre. Nije vredno lečiti.
Loše se vidi riba kako i gde je bela.
Neonke su poznate po tome što oboljevaju od "Bolesti neonki", kreativan naziv nema šta. U pitanju je parazit koji razjeda ribu iznutra. Nema leka.
Ako ti i druge ribe krenu tako da padaju, belilo, mirovanje, paraliza uneo najverovatnije neki soj koluminarisa i potreban ti je antibiotik da ga se rešiš brzo. Ili da sačekaš da protutnji, neće ti pobiti sve ribe to uglavnom radi onaj što stvara "vatu" oko usta.
Najverovatnije što se tebi dešava je trovanje sa NH4 i NO2. Taj filter nije baš rešenje za akvarijum sa ribama. Kozičnjak od 50l bi mogao da opsluži. Kada je akvarijum startovan?
Poslušaj savet. Svom akvarijumi nemoj biti benigni bog. Ribice od stotinak dinara vadi iz akvarijuma čim posumljaš da im nešto fali. Da li ćeš da ih lečiš u nekoj posudi ili da ih se rešiš je na tebi. |
|
|
|
|
Stefans
Akvarista
|
Hvala na savetu. Imam u planu da uzmem veci akvarijum i s tim bolji filter, ali jos malo ce biti ovako da ne uzimam sad drugi filter, pa posle opet nov.
Akvarijum je star par godina, ovo se desilo niotkuda, bas nisam ocekivao jer nisam skoro dodavao nista od riba niti cinio bilo sta u akvarijumu. |
|
|
|
|
|
|
|