Autor |
Poruka |
Ultra
Registrovan: 20 Nov 2019
|
Pozdrav.Relativno sam nov u akvaristici pa bih voleo da cujem vasa misljenja i predloge za ovaj moj akvarijum.Voleo bih da imam tepih od mahovine na podlozi pa me interesuje kako bih to mogao da napravim.Takodje me interesuje i koie ribe bih mogao da ubacim.Hvala i svako dobro.
|
|
|
|
|
AquaShop
Sponzor
|
|
|
|
Malina
Akvarista
Registrovan: 26 Sep 2019
|
kolika je visina akvarijuma,koju rasvetu imas? |
|
|
|
|
sputnik8
Akvarista
Registrovan: 02 Sep 2018
|
Ultra :: |
...Voleo bih da imam tepih od mahovine na podlozi pa me interesuje kako bih to mogao da napravim..... |
Postoje razne vrste mahovine, one se koriste kao dekoracija - pretežno se vezuju ili lepe na panjeve ili dekorativni kamen,
i to je nezaobilazan deo savremene akvaristike. Što se tiče tepih trave ona ima veću cenu, zahtevna je i potrebno joj je
posebno osvetljenje, CO2 i hranljiva podloga ostalo. Pa ako ipak želiš tepih travu - možda se javi neko od kolega koji je drže i znaju više oko toga. Pozdrav ! |
|
|
|
|
gambusia
Akvarista
Registrovan: 16 Jun 2019
|
Tu već ima tepih biljaka, ako je ono napred sagittaria subulata. ima i brzorastućih pozadi (limnophila, anacharis i najas). Te mogu brzo napraviti džunglu pri povoljnim uslovima. Mahoviinu možeš da kačiš na panj. Ribe... Vidim da već ima razbora. Koliko je star akvarijum i koje su dimenzije? |
|
|
|
|
Baia
Akvarista
Registrovan: 18 Apr 2010
|
Tepih bas od mahovine mozes da napravis tako sto mahovinu vezes za pljosnato kamenje mrezicom ili je zalepis i onda tim kamenjem poplocas dno....najbolje bi bilo malo da ga ukopas ali ne mnogo da mahovina ne bi trulila.....da bi to kasnije uredno izgledalo treba redovno da trimujes i onda zaista moze prelepo da izgleda. Naravno svremena na vreme mahovina na nekom kamenu ce propasti. Tada je jednostavno zamenis novom. Triki je malo odrzavati akvarijum sa ovakvom podlogom ali ako imas dovoljno komunalaca onda nema o cemu da brines.
|
|
|
|
|
xxxvelja
Akvarista
Registrovan: 10 Avg 2012
|
Ja sam isto po dnu imao Singapursku mahovinu kao tepih. Koncem sam vezao za pljosnato kamenje i za lava kamen. Prilikom svake promene vode polako bih izvadio kamenje sa mahovinom i promuljao u akvarijumskoj vodi da se očisti od prljavštine. S vremena na vreme ošišaš mahovinu ili ponovo vežeš novu.... Problem sam imao sa ancistrusom kada je porastao razvlačio je mahovinu a i video se njegov detritus .... Možda bi bolje kozice išle uz tepih od mahovine...lakše bi održavao.... |
|
|
|
|
Ultra
Registrovan: 20 Nov 2019
|
Malina :: |
kolika je visina akvarijuma,koju rasvetu imas? |
30 CM, svetlo je Philips 20 watt 6400k namenjena za biljke.
gambusia :: |
Koliko je star akvarijum i koje su dimenzije? |
Akvarijum je 62x30x26 sa filterom. Postavljen je negde pocetkom Avgusta. |
|
|
|
|
|