Autor |
Poruka |
No 1
Akvarista

Registrovan: 17 Avg 2009
|
Vizantijsko plavo, je moj prvi morski akvarijum, koji sam napravio uz pomoc mojih prijatelja sa foruma, bez kojih ovako nesto ne bi bilo kako treba po mom ukusu i ukusu drugih. Trudio sam se da akvarijum izgleda prvenstveno funkcionalo i vizuelno lepo, prakticno i jednostavno. Svega to ne bi bilo da nije bilo glavnog projektanata i inzinjera, odnosno izvodjanca radova nzivkovica i nikoura. Hvala Vladi, bez koga ne bi bilo ,,Plavetno more,, , Popaju, hvala Nesi Fantomu, Igoru, Petru S-koji nije prisutan na nasem forumu, ako sam nekog izostavio nek se sam prijavi, nije namerno.
Posebno se zahvaljujem nzivkovicu i nikouru, sto su me tripili, nije im bilo lako, a nije ni meni
Velicina akvarijuma, dimenzije 73 x 40 x 35 visina. Akvarijum je trenutno u fazi dorade i predpostavljam jos raznih predloga i ideja. Tako da je trenutno stanje , na dalje promenljivo i neizvesno. Nadam se da ce slike da govore vise od reci za sad.
 |
Poslednji put izmenio No 1 dana Ned Maj 17, 2015 11:09 pm, izmenio ukupno 2 puta
Razlog izmene No 1: visak slika izbacena duplirana
|
|
   |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
Fricky`88
Akvarista

Registrovan: 29 Avg 2010
|
I kad ce biti gotov? Ja cenim da ce biti odlican jako mi se svidjaju morski akvarijumi, ali jos nesmem da se upustam u to... mozda jednog lepog dana, a mozda i dan ranije  |
|
|
   |
 |
Popaj
Akvarista

Registrovan: 06 Apr 2011
|
Lepo odradjen akvarijum. Znam koliko si zeleo da sve dovedes do perfekcije, i u tome si uspeo. Znam da 7ma jos slika ....nemoj da nas mucis. |
|
|
   |
 |
nzivkovic
Akvarista

Registrovan: 02 Feb 2013
|
Još bi da dodam da ideja o ovom projektu traje jedan duži vremenski period, svaka stavka je razrađivana satima, o svakom detalju se da razmišljalo jako dugo. Konačno je napunjen , pa svi gore pomenuti možemo da odahnemo  |
|
|
   |
 |
No 1
Akvarista

|
Hvala.
Ubacen je pesak , kamen, ukljucena stream pumpa i akvarijum se ciklirao nekoliko dana do pola. Zavrsni radovi su odradjeni danas uz pomoc kolege nzivkovica. Ubacene ribe, i oprema. Ocekuje se rasveta u skorije vreme.
 |
Poslednji izmenio No 1 dana Ned Maj 17, 2015 11:37 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
|
|
   |
 |
nikouro
Urednik

Registrovan: 14 Feb 2010
|
Srecan pocetak. Dobro ti nama dosao u slane vode. |
|
|
   |
 |
Andjelija
Akvarista

Registrovan: 29 Nov 2012
|
Bravo Zoki, sa srecom!
Sav trud se isplatio, akvarijum izgleda jako lepo, a jos bolje organizovano, mislim dace biti vrlo funkcionalan po pitanju opreme... |
|
|
   |
 |
nesha barajevac
Urednik

Registrovan: 20 Sep 2012
|
Ja sam iznenađen, prijatno
Može pojašnjenje u vezi ove komore ?
Baš i ne kapiram jer pregrada je niža od nivoa vode a ima i prolaz pri dnu...  |
|
|
   |
 |
Igor1980
Akvarista

Registrovan: 20 Feb 2015
|
ja mislim da sam skapirao filter ... u prvoj komori (na cijem ulazu cesalj pa nema potrebe za taloznikom ) su filter mediji a u drugoj je ovaj wavemaker koji vraca vodu u aq i pravi strujanje odlicno resenje i mislim da bi moglo da se koristi i za dugacke ciklidne akvarijume . |
|
|
   |
 |
nzivkovic
Akvarista

Registrovan: 02 Feb 2013
|
U prvoj je skimer, sa gornje strane na pregradi je vata a sa donje voda slobodno prolazi do strima koji pravi strujanje u vidnom delu akvarijuma. |
|
|
   |
 |
nikouro
Urednik

Registrovan: 14 Feb 2010
|
Igor1980 :: |
ja mislim da sam skapirao filter ... u prvoj komori (na cijem ulazu cesalj pa nema potrebe za taloznikom ) su filter mediji a u drugoj je ovaj wavemaker koji vraca vodu u aq i pravi strujanje Smile odlicno resenje i mislim da bi moglo da se koristi i za dugacke ciklidne akvarijume . |
Nije ovo za slatkovodni akvarijum. Resenje za morski jeste ali nikako za slatkovodni gde treba obezbediti filter materijal.
Ocekujemo nove slike  |
Poslednji put izmenio nikouro dana Pon Maj 18, 2015 10:02 pm, izmenio ukupno 2 puta
|
|
   |
 |
Laki
Urednik

Registrovan: 14 Jan 2014
|
Lep,interesantan,i nadasve pedantan akvarijum.
Samo nek nas je sto vise-radujem se svakom novom akvarijumu u morskoj.
Sve pohvale ,kolega i puno srece ti zelim od srca!!! |
|
|
    |
 |
No 1
Akvarista

|
Hvala Laki, ocekivao sam od tebe kritike !
 |
|
|
   |
 |
No 1
Akvarista

|
Pesak> Caribic Sea Ocean Direct, jedno pakovanje, dovoljno , sitan, ziv, s bakterijama.
So> Faun Marin ultra pro salt
Ribe> klovnovi 2 kom i 1 Yellowtailed demsel-zutorepi, puzici i kozice
Makro alge, za pocetak i nesto malo korala
To bi bio start za pocetak, a kasnije cemo videti...
 |
|
|
   |
 |
igoRR
Akvarista

Registrovan: 25 Nov 2011
|
Zorane jako pedantno, bas mi se svidja  |
|
|