|
|
|
Autor |
Poruka |
Slepi_Putnik
Akvarista
Registrovan: 02 Okt 2013
|
Drugari,
treba mi savet od onih koji znaju više od mene ili imaju iskustvo, kako spremiti granu za akvarijum za koju nemam dovoljno veliku posudu za kuvanje?
I drugo pitanje, pošto se meni baš svidela jedna grana breze, pre svega zbog boje, da li je obavezno skidanje kore? Znam da se savetuje, ali ima li neko iskustva da nije skidao i da je sve bilo ok?
hvala |
|
|
|
|
AquaShop
Sponzor
|
|
|
|
HORUS
Koristan akvarista
Opomene: 2
Registrovan: 21 Avg 2012
|
Ja velike panjeve potapam u blagi rastvor hipermangana. Tako ih dezinfikujem. Neko ih preliva kipućom vodom. Neko potapa u koncentrovani rastvor kuhinjske soli i vode.
Kora se ponekad ne skida, ali samo u akvaskejperskim postavkama, koje se formiraju za takmičenje, i potom se brzo rasformiraju. Ne preporučuje se ubacivanje panjeva sa korom, jer truljenje kore može ozbiljno ugroziti hemizam vode. |
|
|
|
|
Peku
Akvarista
Registrovan: 24 Dec 2017
|
Grana ti nije preporučena za akvarijum jer dosta brže truli od dela koji je pripadao sistemu korena. Kora se brzo raspadne i napravi čudo. Usisavaćeš je godinama sa dna. |
|
|
|
|
Slepi_Putnik
Akvarista
Registrovan: 02 Okt 2013
|
Hvala obojici, videću kad dođe vreme šta ću uraditi. Možda lenjost pobedi i kupim gotovo korenje/drvo. |
|
|
|
|
|
|
|