|
|
|
Autor |
Poruka |
sadgasm

Registrovan: 01 Mar 2020
|
Pozdrav, kao što ste možda već zaključili potpuni sam početnik, imam ne formirani akvarijum dužine 70cm širine 40cm i visine 40cm (70x40x40) i zanima me kakva rasveta bi mi bila potrebna za te dimenzije, malo sam gledao na internetu i mislim da bi mi odgovarale one Arcadia T8 18w samo ne znam ni sam kave, neću držati nikakve zahtevne biljke. Molim vas ako možete da mi objasnite kako uopšte postavljam neonke da li ih postavljam sa onom kao armaturom ili? Akvarijum nema nikakvu haubu. Hvala unapred. |
|
|
   |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
ljubisa03
Akvarista

Registrovan: 19 Feb 2017
|
postovani, ako ne planiras nikakvu haubu, moras uzeti nesto lepo za oko, ocigledno.
to sad vec zavisi od vise faktora. da li ces neku fabricku rasvetu, koja je vec sredjena za akvarijume. prednost toga je sto je lako montira na akvarijum. Ali, obrati paznju, akvarijum od 70 cm. 18w sijalica sama po sebi je 60 cm.
druga opcija, ako mozes da negde nadjes neku vizualno lepu armaturu za neonke, pa ako mozes nekako da fiksiras, ili da visi iznad akvarijuma. ja sam to koristio jedno vreme na aquarium bez haube.prednost, puno jeftinije.
na tu dimenziju, ja bih, iz mog iskustva isao sa 2x18w. ja imam akvarijum istih dimenzija. ubacio sam jednu tropical neonku I obicnu belu.
nadam se da ti odgovor makar koliko pomaze.
pozdrav I sve najbolje usredjivanju akvarijuma |
|
|
    |
 |
|
|
|