|
|
|
Autor |
Poruka |
StefanPN
Akvarista
Registrovan: 11 Jun 2019
|
https://imgur.com/OsNg897
Da li neko zna sta se desava sa ovom biljkom?
Akvarijum je 100l i formiran pre 2 meseca. Podloga aqua basis i manado. Osvetljenje 2*30w Arcadia.Ubacujem Profito i EasyCarbo, kao i CO2 DIY varijanta.
Biljku sam posadio po celoj duzini zadnjeg plana akvarijuma. U pocetku je lepo napredovala, ali je od nedavno pocela da propada. Cini mi se od kada sam ubacio ribice (neonke i razbore). Izbacuje nove pelcere, ali srednji i donji listovi brzo propadaju. Sta moze da bude uzrocnik problemu? |
|
|
|
|
AquaShop
Sponzor
|
|
|
|
StefanPN
Akvarista
|
Kako ne bih otvorao novu temu, imam jos jedno pitanje.Na nekim biljkama mi se pojavilo nesto sto lici kamenac.Konkretno mi pravi problem na Ludwigi rubin i Moneiri Bacopa.Evo u prilog i slika kako to izgleda.
|
|
|
|
|
Malina
Akvarista
Registrovan: 26 Sep 2019
|
Ovo belo dodje da je problem do vode,kamenac,Ca...
A biljka ako je rasla emercno,mozda se prilagodjava na submercno.Polako sa hemijom,ne znamo koliko cega doziras. |
|
|
|
|
StefanPN
Akvarista
|
Ne preterujem sa hemijom, dodajem pola doze jos uvek.EasyCarbo 2ml dnevno, a Profito 1,5ml na svaka dva dana. Nisam naglasio da mi je akvarijum otvoren, nemam isparivac.Stalno dodajem vodu, jer dolazi do isparenja.Ne znam kakva je voda u mom kraju, ali svakako planiram da uzmem tester i da proverim tvrdocu.
Malo mi je sumnjivo da se jos uvek prilagodjava na subemerzno, jer je evo skoro dva meseca u akvarijumu... Ali sacekacu da vidim kako se odvija situacija.Ludwigia ima po listovima i crne tackice, to bi trebalo da je manjak gvozdja, ako se ne varam?
Inace to kod mene izgleda ovako, slika je od pre 10ak dana.. . |
|
|
|
|
|
|
|