Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 Pomoć oko panja Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
Milivoje Lampa
Akvarista

Registrovan: 27 Feb 2020

PorukaPoslao: Sub Maj 02, 2020 12:00 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Pozdrav ljudi naso sam panj od vinove loze ogulio sam koru i otesao sam trulež što sam više mogo pročitao sam da treba da se prokuva pa cu i to da uradim. Zanima me jel neće ribama da smeta ako ipak ostane malo od onih rupica što naprave oni crvi što idu u drvo ili sta vec.. Ili da to skinem nekako skroz
Image
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
AquaShop
Sponzor

PorukaPoslao: Sub Maj 02, 2020 12:00 pm Snimi Poruku Nazad na vrh

gotika
Akvarista

Registrovan: 14 Feb 2012

PorukaPoslao: Sub Maj 02, 2020 5:27 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

nece udri slobodno na kuvanje pa na potapanje
Milivoje Lampa
Akvarista

PorukaPoslao: Sub Maj 02, 2020 5:38 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Kuvao sam u jednu vodi sad kuvam u drugu panjevi ne plutaju ali je prva voda bila crvena kao vino..
Milivoje Lampa
Akvarista

PorukaPoslao: Sub Maj 02, 2020 5:56 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Imam jos jedno pitanje posto je meni vec formiran akvarijum i imam ribe da li posle kuvanja mogu odma da stavim panjeve u akvarijum ili moram prvo da stavim da stoji u neku vodu pa u akvarijum. Hvala unapred.
Baia
Akvarista

Registrovan: 18 Apr 2010

PorukaPoslao: Sub Maj 02, 2020 6:07 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Jel se varam ili ove grancice, izdanci izgledaju sveze tj zeleno?
Milivoje Lampa
Akvarista

PorukaPoslao: Sub Maj 02, 2020 6:15 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Jesu dobile zelenu boju kad sam ih ogulio. Jel trebam da ih uklonim ili može da ostanu?
Baia
Akvarista

Registrovan: 18 Apr 2010

PorukaPoslao: Sub Maj 02, 2020 6:36 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Nisam siguran. Mislim da bi za akvaristicku upotrebu panj trebalo da je apsolutno suv. Sad da li se to pravilo bazira na tome da presno drvo tesko da ce da potone jer ne moze da se napije vode ili zbog toga sto moze da ispusta nesto iz sebe. Ne bih znao da kazem....opet taj donji deo cokota deluje stono se kaze kao suva drenovina....
Veverac
Akvarista

Registrovan: 27 Apr 2019

PorukaPoslao: Sub Maj 02, 2020 6:40 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ako nije suv, nece naskoditi ribama.
Naskodice ako je prskan.
Ako ga otkuvavas, onda neces imati problem ni sa zilama koje bi ''ziv'' panj pustio u vodi.
Za pesticide ne garantujem da ces ih otkloniti kuvanjem panja
Milivoje Lampa
Akvarista

PorukaPoslao: Sub Maj 02, 2020 6:53 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Panj je svež brat od strica ga je slomio frezom deo koji je bio suv sam otesao. Prokuvao sam u 2 vode e sad ne znam da li smem da ga stavim odmah u akvarijum ili da pustim da odstoji neko vreme u vodi van akvarijuma. A da li je prskano pita u brata.
Veverac
Akvarista

PorukaPoslao: Sub Maj 02, 2020 7:11 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ako je prskano, baci ga
Milivoje Lampa
Akvarista

PorukaPoslao: Sub Maj 02, 2020 7:38 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Kaze brat da je prskano jos prosle godine. Jel da ga bacim ili moze?
Veverac
Akvarista

PorukaPoslao: Sub Maj 02, 2020 7:47 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ja bih bacio
Milivoje Lampa
Akvarista

PorukaPoslao: Sub Maj 02, 2020 7:55 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Uvazicu savet. Da li moze neka druga vrsta drveta i gde mi preporucujete da trazim panjeve i drvece?
Lenji Lisac
Akvarista

Registrovan: 08 Avg 2015

PorukaPoslao: Ned Maj 03, 2020 2:08 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Prkano granje loze i cega vec nadjes po rasadnicima mozes da ostavis pola godine na suncu negde u dvoristu, terasi itd da se izluftira i "isprzi", taman ce i granje da se osusi u potpunosit i neces imati nikakvih problema kada ga budes potapao. Testirano. Wink
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPošalji email
Lenji Lisac
Akvarista

Registrovan: 08 Avg 2015

PorukaPoslao: Ned Maj 03, 2020 2:14 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Zaboravih da kazem ako se ubacuje sa svezim granama moze da bude problema na pocetku jer ce se stvarati plesan oko svezih grana, sto se resava ancijima i kozicama kao i puzevima, i cesce zamene vode su potrebne, ako sve prodje kako treba (period prilagodjavanja) moze da pocne i da raste pod vodom, ipak ukoliko nisu redovne zamene vode i nema ko da uklanja tu plesan moze doci do stvaranja trulezi u grani koja je stetna po zivi svet u akvarijumu, tako da se "zivi" panj preporucuje hobisti koji ima vremena da se posveti svom akvarijumu i kojeg ne mrzi da menja vodu i prati situaciju svaki dan da bi na vreme mogao da reaguje. Wink
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPošalji email
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Srodne Teme
Tema Autor Forum Odgovori Poslao
Nema novih poruka Praćenje od početka uz pomoć tropica ... sallediznilend Početak u akvaristici 0 Pon Feb 14, 2022 8:55 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Pomoć oko novog akvarijuma Zmaj Početak u akvaristici 0 Čet Apr 08, 2021 9:18 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Molim za pomoć Biljana_bilja Početak u akvaristici 9 Ned Nov 15, 2020 3:11 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Pomoć oko redanja materijala - Atman ... obarhar Filteri i pumpe 3 Sre Okt 28, 2020 11:32 am Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka branem pomoć oko algi branem Akvarijumi 17 Uto Sep 08, 2020 8:38 am Pogledaj zadnje poruke

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Vaš Sajt  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 

eXTReMe Tracker