|
|
|
Autor |
Poruka |
Zivadin
Akvarista
Registrovan: 31 Mar 2018
|
Imam u planu kupovinu akvarijuma dimenzija 170x42x50 visina. Isao bi na varijantu trokomornog filtera sa zazorom koji bi bio na zadnjoj strani akvarijuma u sirini od 10cm. E sad zanima me da li staviti jedan veci ili dva manja filtera i kojih dimenzija (zanima me misljenje za dimenzije dela za filter materijal) unutra normalno 3 sundjera, vata, dosta siporex, matrix, mozda neka denitratna smola... Akvarijum ce biti dobro ubiljen i znajuci sebe verovatno prilicno naseljen, nista zahtevno od riba par jata razih tetri, zivorotke, skalri, koridorasi, ancistrusi... |
|
|
|
|
AquaShop
Sponzor
|
|
|
|
xxxvelja
Akvarista
Registrovan: 10 Avg 2012
|
Ako već želiš da ideš celom dužinom onda bolje dva trokomorna da budu. Taložnik ne vise od 15 cm, treća komora gde je pumpa ne više od 15 cm i onda dođe druga komora oko 55 cm za filter materijal. Od filter materijala redosled prvo vata na vrhu onda sunđer i na kraju neki siporex, matrix. Denitratnu smolu nisam koristio. |
|
|
|
|
Zivadin
Akvarista
Registrovan: 31 Mar 2018
|
Ne bih bas da zauzmem celu zadnju stranu, razmisljao sam tipa da na levoj i desnoj strani budu dva filtera od 50cm duzine (da mi u sredini ostane vise prostora za panjeve i biljke) samo se plasim da nije malo, u tom slucaju bi isao na 7cm taloznik, 8cm deo za pumpu i 35cm za filter masu |
|
|
|
|
Milivoje Lampa
Akvarista
Registrovan: 27 Feb 2020
|
Pozdrav. Imam akvaeijum 45 l i imam unutrasnji filter atman at f302 ali unutra ima vrlo mali sundjercic danas bio da kupim grejac i video sam neki sundjer filter sto ide na vazdusnu pumpicu 250 din i kupio ga unutra ima male resetkice za one mini bio kugle dali bi bio on bolji izbor ili ovaj atman.? Inace planiram da u taj akvarijum ubacim jedno 10 gupika i jedno 2 koridorasa. |
|
|
|
|
nikouro
Urednik
Registrovan: 14 Feb 2010
|
@Milivoje
Ostavi oba filtera u funkciji. Vremenom ces nauciti sto sta pa odluciti koji ti vise odgovara. A mozda uzmes i treci filter. |
|
|
|
|
|
|
|