Autor |
Poruka |
MarkoPenezic
Akvarista
Registrovan: 03 Jun 2014
|
Kupio sam difuzor preko onog kineskog sajta. E sad imam problem,nece da idu mehurici. Prikacio sve na diy co2 rastvor,cekao,muckao i nista. Reko da mi nije slab pritisak uzmem da duvam u to crevce,nece,kao da je zapuseno. Pa sad jel ima to neki cep odozgo ili nesto drugo? Moje pitanje je kako da ga pokrenem. Hvala unapred. |
|
|
|
|
AquaShop
Sponzor
|
|
|
|
Blue
Urednik
Registrovan: 21 Jul 2009
|
Vecim pritiskom?
Stavi sliku, samo da vidim koji je. |
|
|
|
|
Looniz
Akvarista
Registrovan: 08 Dec 2012
|
Stakleni difuzor sa keramickom membranom? Ako jeste, onda cekaj duze, kad nabije pritisak krenuce. Naravno, pod uslovom da ti ne pusta nigde na spojevima i da ti je dobra smesa.
Evo OVDE sam imao slicno pitanje nekad davno, potrebno je bilo samo sacekati.. priroda uglavnom, sve radi sama |
|
|
|
|
MarkoPenezic
Akvarista
|
samo sto se sad napunio vodom dok sam bio na treningu,sto mi daje nadu da pusta. Sad cu da ga prikljucim pa da vidim hoce li pustati
|
|
|
|
|
Doksas
Akvarista
Registrovan: 11 Jun 2015
|
Te difuzore treba pre upotrebe drzati sat-dva u vodi, ponekad je zaista potreban veliki pritisak da prorade, sve zavisi na kakav naletis a pogotovo od kineza.
Mada, obzirom da ti je usla u voda u njega, rekao bih da tebi sistem negde debelo pusta i da nema nikakvog pritiska u difuzoru, jer da ima pritiska ne bi voda mogla uci zar ne? |
|
|
|
|
MarkoPenezic
Akvarista
|
Pa nisam ga ostavio povezanog,tj nije bio povezan na flasu,bojao sam se da ostavim to dok sam na treningu. Kakvoj vodi,toploj,hladnoj? |
|
|
|
|
Looniz
Akvarista
Registrovan: 08 Dec 2012
|
I ja mislim da, ili ti negde sistem pusta, ili nisi ubo` smesu.. |
|
|
|
|
MarkoPenezic
Akvarista
|
Pa sve je radilo na diy difuzoru(spric+vata). Izbacio sam vodu ostaje mi da cekam. |
|
|
|
|
Doksas
Akvarista
|
Aham nisi rekao da si ga "raskacio" sa sistema, onda je ok sto je voda unutra, taman ce ti sluziti i kao brojac mehurova.
Natoci u neku kantu MLAKU VODU PA POTOPI KOMPLET SISTEM I VIDI DA LI PUSTA NEGDE, A MOZES I SA SAPUNICOM DA PREDJES PO SPOJEVIMA I VIDIS PUSTA LI.
A DIFUZOR POSLE DRZI U BILO KAKVOJ VODI, NE BITNO TOPLA ILI HLADNA.
AKO I DALJE NE BUDE RADILO OSTAJE VARIJANTA DA NISI "UBO" SMESU... |
|
|
|
|
Doksas
Akvarista
|
Izvinjavam se za velika slova , sad primetih da sam slucajno zakacio caps lock... |
|
|
|
|
MarkoPenezic
Akvarista
|
Sistem ne pusta sigurno, sto se tice tog brojaca mehuriva i on radi ide m/s
Mada je ovo starija smesa,ima oko dve nedelje. Ako do ujutru ne progura pravim novu |
|
|
|
|
Doksas
Akvarista
|
Onda stvar resena, tu vise nema pritiska a pogotovo sto si otkacio difuzor i tako ispustio i ono malo co2 sto je ostalo nakon dve nedelje.
Meni dok sam bio na sever/kvasac ni jedna nije potrajala vise od 10ak dana a da daje solidnu kolicinu co2... |
|
|
|
|
MarkoPenezic
Akvarista
|
Nista onda,sutra pravim novu. Sad neka odstoji u akv,pa javljam imali li promena sa novom smesnom. Hvala vam |
|
|
|
|
Blue
Urednik
Registrovan: 21 Jul 2009
|
Stavi veliki spric pun vazduha na crevo i stisni. Mozes i pumpu za bicikl,...
Probaj da li lepo idu mehuri, a taman ces ga malo i 'progurati'. Posle toga zakaci smesu i ne bi trebalo da bude problema. |
|
|
|
|
vlada_va
Akvarista
Registrovan: 29 Mar 2015
|
Mozda malo i da ga procistis sa varikinom. Doksas je pisao o tome. Ja sam imao slican problem, pa cak i exploziju flashe zbog zacepljenja difuzora... Uzeo varikinu, oprao difuzor i sad radi bez greske... |
|
|
|
|
|