|
|
|
Autor |
Poruka |
dzo87
Registrovan: 29 Maj 2018
|
Pozdrav dobri ljudi.
Kao sto naslov teme kaze,pre nekih mesec dana,iznenada i nenajavljeno dobio sam borca.Borac je stigao uz majusni akvarijum od 2L,bez filtera i icega drugog.Posto sam morao brzinski da reagujem,u najblizem pet shopu sam kupio malo veci akvarijum (9L),najmanji sobo hang-on filter i keramicke kugle za njega.Od komsije sam uzeo parce sundjera iz njegovog filtera i keramicke prstenove koje sam stavio u moj filter.Dolio sam odstajalu vodu i pustio filter u pogon,bez ikakve podloge i biljaka,uz nadu da ce jadna ribica preziveti.
Mesec dana kasnije borac je lepo napredovao,porastao, "obojio se".Svake nedelje sam sifonirao dno i menjao oko trecine vode.
Plan mi je da uskoro nabavim malo veci akvarijum (20L,prostor mi trenutno ne dozvoljava veci),u koj bih stavio hranljivu podlogu,zasadio bilje i pripremio odgovarajucu rasvetu.Imam par pitanja:
-Da li bi mi trenutni filter Sobo wp303 bio dovoljan ili bi bilo pametno da dodam npr jos jedan isti?
-na ovu litrazu buduceg akvarijuma (dimenzije 45*23*20) da li bi mogao da ubacim neke ribe dna,tipa koridorase,kuli kuli,ili da se zadovoljim sa puzevima?
-Da li bi kozice opstale sa brocem?
Kad stigne nov akvarijum i bilje kacim slike.
Srdacan pozdrav i svako dobro. |
|
|
|
|
AquaShop
Sponzor
|
|
|
|
Lenji Lisac
Akvarista
Registrovan: 08 Avg 2015
|
Dovoljan ti je taj sto imas;
Mogu koriji tipa neki pigmejci, pande sitniji uglavnom, a mozes i "obicne" ako ti se vise svidjaju, pa kad prerastu menjaj ih za manje, kulije mozes ali obavezno zapusi sve prolaze da ne mogu da iskoce;
Kozice sa betom i mogu i ne mogu, zavisi od same bete kakve je naravi, ako mislis da se razmnozavaju ubaci HM (biljku) koji pravi gust zbun i mlade ce se sakrivati izmedju pa ce biti sansi za male. |
|
|
|
|
Uros Kg
Akvarista
Registrovan: 29 Mar 2017
|
Generalno 20L je mali akvarijum, koji je dovoljan za borca, eventualno nekog korija i jednog ancitrusa, ja lično nemam lepo iskustvo sa kombinacijom borca i kozica, ali to ne mora da znači ništa, sve zavisi od naravi borca, moj je i korije ganjao po celi dan. Što se tiče filtera, ja sam uvek za spoljni filter ko ima mogućnosti, ali mislim da će taj tvoj biti dovoljan za tu litražu. |
|
|
|
|
|
|
|