Autor |
Poruka |
Vecha
Akvarista
Registrovan: 01 Okt 2019
|
Jel ovo alga ili bolest biljke?
|
|
|
|
|
AquaShop
Sponzor
|
|
|
|
Peku
Akvarista
Registrovan: 24 Dec 2017
|
Šta od prihrane sipaš u akvarijum? Šta ti čini podlogu? |
|
|
|
|
Vecha
Akvarista
|
Carbon easy od prihrane
Podloga samo kvarcni pesak |
|
|
|
|
xxxvelja
Akvarista
Registrovan: 10 Avg 2012
|
Alge....verovatno jače svetlo ili slabija filtracija. Napiši više o akvarijumu: litraža, dimenzije, filtracija, osvetljenje, živi svet. Može i neka fontralna slika da se vidi koliko biljne mase ima. Anubije su lake za držanje ali traže slabije svetlo i čistu vodu. Pokušaj sa češćim izmenama vode, može da pomogne i neko plutajuće bilje tipa pistia. Easy carbo je zamena za co2, možda i treba nešto od prihrane mikro i makro elementi. |
|
|
|
|
chaosad
Akvarista
Registrovan: 27 Avg 2017
|
tačkaste zelene alge,manjak fosfata i kao što je rekao kolega treba tečnu prihranu da doziraš i neke algare ili nerita puževe da je čiste |
|
|
|
|
Vecha
Akvarista
|
Verovatno je jače svetlo. Filtracija je kanister filter i jedan unutrašnji. Treba da je dosta za akvarijum od 120 litara. Nego ove mi se čine kao mrtve alge. Da ne ostanu ovako za stalno. |
|
|
|
|
Peku
Akvarista
Registrovan: 24 Dec 2017
|
Crno po listovima... šta je to? Sasušen, oštećen list ili nešto na listu?
Jesi li negde predstavio akvarijum? Znaci mnogo ako možemo da pogledamo sistem, da ne gatamo previše.
Koliko dodaješ Easy Carbo na dan? Koliko riba ima u akvarijumu?
Moja ti je neka preporuka da izbacis kvarcni pesak i ubaciš neku podlogu za biljne akvarijume, kad ti se ukaže prilika. Od prihrane u vodenoj koloni kod nas što se može naći mislim da je najbolja Tropica. Ima dva pakovanja: Narandžasto i Zeleno. U suštini isti sastav imaju smi jedno u sebi ima NO3 i fosfata a drugo nema, jedan je za akvarijume sa manje riba a drugi za one koji imaju malo riba. Trenutno tebi treba ova sa više NO3 i PO4. |
|
|
|
|
Vecha
Akvarista
|
Definitivno je alga, odsekao sam jedan list i skidaju se ove crne tačke, teško ali se skidaju.
U pravu si fali PO4. |
|
|
|
|
|