Autor |
Poruka |
Miroslav95
Akvarista

Registrovan: 09 Mar 2010
|
Poreklo-Jugozapadna Azija
Temperatura-20 do 28 stepeni celzijusa
Sirina-5-30 cm
Mesto u akvarijumu-Zadnji deo akvarijuma |
|
|
    |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
Pr.Skiner
Akvarista

Registrovan: 27 Jan 2010
|
Mesto - zadnji deo! Brzo raste! |
|
|
    |
 |
MAXA
Akvarista

Registrovan: 14 Nov 2010
|
Naziv
- SRB - Hrast
- ENG - Wisteria
- LAT - Hygrophila difformis
Zahtevnost - Nije zahtevna
Poreklo - Jugoistocna Azija
Pozicija - Zadnji Plan
Svetlo - Srednje do Jako
Brzina Rasta - Srednje do Brzo
Temperatura - 23-28C
Kiselost - 6.5-7.5pH
Tvrdoca - < 15dGH
Visina - 20-50 cm
Sirina - 15-25 cm
Lisce je svetlozelene boje. Oblik lista varira u zavisnosti od osvetljenja i temperature. Pri nizim temperaturama listovi imaju oblije ivice i manji su. Pri jacem svetlu i visim temperaturama listovi su veci, ostriji i blizi stabljici. Pri slabijem svetlu listovi su tamniji. Preporucuje se za nove akvarijume posto apsorbuje veliku kolicinu nitrata iz vode.
Skoro sam nabavio ovu biljku pa nemam licnih iskustava, ovo sam skupio proucavajuci je. |
|
|
   |
 |
nasdvoje
Akvarista

Registrovan: 18 Okt 2010
|
posle nekog vremena pocinje da iritira svojom brzinom rasta, pa vecina onih koima ste dali pelcere je odstrane iz akvariuma mozda cak i pre vas... |
|
|
     |
 |
MAXA
Akvarista

|
Meni bas takva treba posto sam sastavio novi akvarijum sa >1W/l pa su se alge pomamile A reko moze da se iskoristi materijal kad sam vec skupio da se doda u bazu biljaka ako neko hoce. |
|
|
   |
 |
nasdvoje
Akvarista

|
Mi kad pakujemo nov aq sa 1w/l ili jacim na povrsinu pustimo pistiju da blokira veci deo svetla da usporimo algu i naravno 4/2/4 sistem za svetlo, biljka se hrani cim dobije svetlo, algi treba malo vremena da pocne da radi pa je tako usporavamo dok se ne ubilji. |
|
|
     |
 |
MAXA
Akvarista

|
Ne brinite preziveo sam prvi veliki napad algi veidecemo kako cu se izboriti dalje  |
|
|
   |
 |
nasdvoje
Akvarista

|
ahah ti si samo jedan hihihhihi ...
vremenom nastelujes oci pa vidis kroz zeleno hihiih |
|
|
     |
 |
MAXA
Akvarista

|
Videcemo, ja krenuo da pravim pomocni aquarijum za ribice, malo po malo nagurao 72W na 50l i eto mene ucim o biljkama hahaha. Mogu ti reci sta god ubodem primi se nema greske
Da samo mi se ovaj mango panj jos nije primio, al nadam se da oce  |
|
|
   |
 |
nasdvoje
Akvarista

|
uh mi imamo komsiju i druga koi je odlican biljni akvarista i jedan od osnivaca akvaristickog drustva srbije, pa imamo srece da nas je podpomogao u uvodjenju u biljnu akvaristiku.
bas smo re neki dan bili u kg poslom i obisli dve male radnje trazili smo vecu, a niko nije umeo da nas uputi.
Ako znas neku posalji na pp da nebi krsili pravila foruma.
Napisi sta imas od bilja, podloge i cime ih prehranjujes. naravno i faunu opisi.  |
|
|
     |
 |
jbvmpsmtr
Registrovan: 21 Jul 2019
|
Zna li neko zašto mi se "vodeni hrast" pretvorio od biljke koja ima stablo i raste iz podloge u bezbrojne plutajuće bokore listića sa žilicama/korenčićima?
Da li je u pitanju osvetljenje, kvalitet vode, hranljivost podloge?
Nemam više ni jednu stabljiku biljke ali zato imam mnogo plutajućih bokorčića listova s korenom u centru.
🧐🤔 |
|
|
   |
 |
Lenji Lisac
Akvarista

Registrovan: 08 Avg 2015
|
Razmnozio se, a posto nije u prirodi gde voda raste i spusta se pa ne moze sam od obale da krene da se spusta, moraces rukom da ga spustis do podloge da ga zasadis gde zelis, kad opet bude u podlozi seci ga s vremena na vreme da donji delovi imaju svetla inace ce se desiti opet isto i donji deo biljke ce da istrune a gornji da se podeli na pelcere kao sada sto je. |
|
|
    |
 |
jbvmpsmtr
Registrovan: 21 Jul 2019
|
Vrlo razuman i logičan odgovor koji mi nikad ne bi pao na pamet!
Hvala, maestro!
 |
|
|
   |
 |
|