Autor |
Poruka |
Nemanja21
Slučajni Prolaznik
Registrovan: 05 Nov 2020
|
Zbog čega imam alge u akvarijumu i kako ih se rešiti? |
|
|
|
|
AquaShop
Sponzor
|
|
|
|
Veverac
Akvarista
Registrovan: 27 Apr 2019
|
Verovatno im se svidja kod tebe, otici ce kada im dosadi.
Pretrazi malo forum, pisano je 1.000.000.000 puta o raznim vrstama algi, razloga nastanka i necina kako da se suzbiju. |
|
|
|
|
sputnik8
Akvarista
Registrovan: 02 Sep 2018
|
Veverac :: |
Verovatno im se svidja kod tebe, otici ce kada im dosadi. ........... |
Nasmeja me baš, baš, zamalo da prospem kafu .....
Da, Veverac je apsolutno u pravu, ali dok to ne iščitaš (možda potraje) za početak smanji fotoperiod,
ako je akvarijum suviše izložen dnevnom svetlu, zatamni tu stranu akvanijuma nekom pozadinom. |
|
|
|
|
goran012
Akvarista
Registrovan: 22 Avg 2020
|
|
|
|
nikouro
Urednik
Registrovan: 14 Feb 2010
|
Zavisi koja alga. Ima onih koje nestanu kako akvarijum sazreva pa do onih koje su rezultat niza pogresnih koraka u odrzavanju akvarijuma. Ima nekoliko dobrih tema o razlicitim algama. Ima dosta tema o resavanju vecine algi.
Za pocetak treba jos informacija tj opis trenutnog stanja |
|
|
|
|
CyberBalkan
Registrovan: 23 Okt 2020
|
Nemanja relativno sam nov u svetu akvariuma mozda nekih 2 meseca ,ali eto primer koji sam imao , nisam bio bas obazriv sot se tice svetla i pojavile su mi se alge na par kamenja.
a posto bas zbog posla nemam vremena znam da je zbog svetla pa sam resio tako sto sam izvadio kamenje i oprao i samo vratio. |
|
|
|
|
jovica
Urednik
Registrovan: 13 Maj 2012
|
CyberBalkan :: |
...relativno sam nov u svetu akvariuma mozda nekih 2 meseca ,ali eto primer koji sam imao , nisam bio bas obazriv sot se tice svetla i pojavile su mi se alge na par kamenja.... |
Sam si sebi dao odgovor. Akvarijum je taze formiran, jos to treba da "slegne". Meni recimo bas u pocetku bujala braon alga po kamenju, po podlizi, izludeo sam. Posle Sam saznao, da je normalno kod tek formiranih, Ali isto tako I kod manjka svetla i viska silikata.
Opisi malo ak, koliko litra, koje osvetljenje, mozda nesto treba korigovati, sama nikako sve od jednom, vec polako I postupno.
Pozdrav! |
|
|
|
|
goran012
Akvarista
Registrovan: 22 Avg 2020
|
Zavisi ako su alge tackaste male zelene na poneki kamen to nije opasno |
|
|