Autor |
Poruka |
IvanBo
Akvarista
Registrovan: 26 Sep 2020
|
Mislim da su ovo ramshorn puževi. Da li sam u pravu? Imam ih od samog poceka akvarijuma uneo sa biljkama. Oko tri meseca star akvarijum. Nikada ih do sada nisam video vise od par komada. Kada menjam vodu ja obicno koje vidim pokupim obicno jednog ili dva. Zanima me koliko jedu biljke? Da li bi trebalo da se vise potrudim u hvatanju?
|
|
|
|
|
AquaShop
Sponzor
|
|
|
|
chaosad
Akvarista
Registrovan: 27 Avg 2017
|
jesu ramshorn, ne jedu biljke uopšte,samo trulež i otpalo lišće i višak hrane,alge,jako korisni samo da ih nebudu stotine pazi sa hranjenjem ribica da ne preteruješ |
|
|
|
|
IvanBo
Akvarista
|
Hvala. Na brzom odgovoru. Tako sam i mislio. Mada videh na forumu da su mišljenja podeljenja o njima. Za sada ću samo da motrim na njihov broj. |
|
|
|
|
Lenji Lisac
Akvarista
Registrovan: 08 Avg 2015
|
Jos jedna potvrda, ne jedu biljke koje su zdrave, ali jaja koja polazu i mladi koji se izlegnu znaju da naprave rupu na listu ukoliko je polozena ikra na list i list pocne da truli i onda veliki pojedu truli list a odatle akavristi misle da jedu biljke. To se desava kad ih je previse u sistemu, odrzavaj broj i to je to, ostavi par komada koje neces da vadis znaju da porastu i do 2.5 cm skoro 3 zavisi kako kod koga, lepi su kad se skroz razviju. |
|
|
|
|
IvanBo
Akvarista
|
Odlican predlog. Ovi su bili samo par mm. Biće sigurno prelepi kad narastu 2-3 cm. Uvek imas prakticne savete. |
|
|
|
|
reduktor
Akvarista
Registrovan: 02 Feb 2022
|
Zamolio bih za pomoć oko identifikacije ovog nepoznatog stanovnika u akvarijumu?
Jednog sam našao na staklu, jednog na listu biljke i jednog na drvetu vinove loze.
Večličina je oko 2,5-3mm. |
|
|
|
|
sudyxor
Akvarista
Registrovan: 03 Feb 2020
|
Meni i ovaj liči na Ramšorn puža, kod mene su stalno prisutni, nekad više, nekad manje, nekad imaju kao pegice, nekad su dosta jednobojni. Nikad nisu narasli na 2-3cm, čini mi se da kratko žive, a nešto baš nisam ubeđen da čiste akvarijum kao što mi to rade Nerite i Amazonci. |
|
|
|
|
reduktor
Akvarista
Registrovan: 02 Feb 2022
|
Iako je boje slicne Ramshorn pužu, ovo čudo nema zavojnicu i ima nožice kao da je kukac (kao vaš), a ne puž. Izlaze na površinu, a konkretno ova dva su upala u filter maloprije. Malo sam zabrinut... |
|
|
|
|
|