Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 Akvarijum i vivinarium Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
slobabob
Akvarista

Opomene: 1
Registrovan: 09 Feb 2011

PorukaPoslao: Sre Mar 17, 2021 11:32 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Zdravo svima posle 10 godina, I am back Very Happy Na forumu sam tada kada sredjivao akvarijum predstavio isti.
Elem, resio sam da posle 10tak godina ponovo pravim akvarijum ali ovaj put bih dodao i vivinarium. Imam par nedoumica sto se tice prakticnosti a samim tim i dizajna. Polica koju sam grubo osmislio je nesto sto je u prilogu poruke. Celicna konstrukcija je od profila 3x3 cm. Iskreno se nadam da je dovoljno stavilna. Tu cu traziti savet onog ko bude pravio. Visina postolja varira velicini filtera. Plan mi je da koristim Atman CF-1200 za akvarijum dimenzije 70x40x50. Opcija je i dva manja kanister filtera pa samim tim i da polica bude niza. Shodno tome bi visina police varira ali nacelno je nekih 60tak cm korisnog prostora. Filter tman CF-1200 je oko 50tak cm tako da jos 10cm je ja mislim ok. Ako gresim vi me ispravite. E sad plan je da akvarijum bude dole a vivinarium sa mesozderkama iznad. Postavlja se pitanje kolko prostora da ostavim iznad akvarijuma sa sledecom policom. Plan je da se napravi metalna hauba verovatno od nekog pocinkovanog lima za led osvetljenje. Samim tim ona ne bi bila velike visine. Ono sa cim nemam iskustvo je koliko bi mi minimalno trebalo prostora iznad akvarijuma za njegovo normalno i nesmetano odrzavanje. U prodavnicama akvarijuma nisam siguran koliki je to prostor.
Sto se tice haube na netu sam video par ideja kako bi se mogla odraditi hauba. Svakako bi strucno lice to pravilo uz moj dizajn. Ideja je da bude 30 tak led traka preko celog akvarijuma i tako isto vivinarium-a. Kako ce sve to ispasti nisam pametan ali moracu savet elektricara.

polica na linku: https://photos.app.goo.gl/rGT9ee8uzCccrVgG9

Pucajte sa kritikama Very Happy Very Happy Cool Cool
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
AquaShop
Sponzor

PorukaPoslao: Sre Mar 17, 2021 11:32 am Snimi Poruku Nazad na vrh

Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Srodne Teme
Tema Autor Forum Odgovori Poslao
Nema novih poruka Akvarijum bolni pocetak! bogida Akvarijumi 0 Čet Okt 10, 2024 8:11 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Akvarijum bolni pocetak! bogida Akvarijumi 0 Čet Okt 10, 2024 6:55 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Manji akvarijum (20l) Likann17 Početak u akvaristici 0 Čet Apr 18, 2024 11:31 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Biljke za Južnoamerički biotop akvarijum BlackRaven Biljke 0 Sre Apr 10, 2024 10:44 am Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Novi akvarijum Onix21 Uradi Sam (DIY) 4 Uto Apr 09, 2024 3:38 pm Pogledaj zadnje poruke

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Vaš Sajt  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 

eXTReMe Tracker