|
|
|
Autor |
Poruka |
damirski
Slučajni Prolaznik
Registrovan: 19 Mar 2021
|
Pozdrav drugari,
imam pitanje, skoro sam imao problem sa ich - om i to sam uspeo da resim, sa povecim gubitcima ali sta je tu je nisam odmah provalio o cemu se radi al sta je tu je, ostavio sam akvarijum 2 meseca bez i jednog novog stanvnika i pre par dana sam ubacio par ribica ( molly 3 bele i 3 tackaste) sacekao malo vidim lepo se navikle pa dodao jos dve ( electric ble ram i obican ram ) sacekao par dana i dodao jato neonki ( 11 komada ) i paradise fish vec u akvarijumu je bio jedan borac, 3 cistaca i 3 black molly-a i primetim danas da nenkice pocinju da dobijaju bele tacke. Odmah sam uzeo parametre vode
podigao temperaturu na 30 stepeni ( 26 je standard na koliko je grejac a spoljana temperatura je vec oko 30 stepeni te im je efektivno dignuta temperetura za maksimum jedan do jedan ipo stepen ) i ukljucio punktol od jbl-a i suspendovacu hranjenje bar 3 ili 4 dana.
Obzirom da znam da na toploj vodi parazit se spusti na dno i ucauri i ceka sledecu priliku moje pitanje je jel postoji mogucnost da se trajno otarasiti ich-a iz akvarijuma tj da se izbegnu situacije sa njim ?
Takodje me zanima da li je pametno da im menjam vodu u toku tretmana lekom ?
Da napomenem da sve ribice aklimatizujem pre dodavanja u akvarijum i to lagano natenane i da koristim jbl biotopol kako bi ih zastitio.
Kako bi dao vise informacija o akvarijumu radi se o 250 litara akvarijumu sa sljunkom sitnim delimicno zasadjenim i jednim mangrove drvcetom ( oko 15 cm dugackim ) par kamencica 2 grejaca ( trenutno na 30 stepeni ukljuceni standardno na 26 ) i jednim ornamentom. Filtracija kanister jbl cristal profi e902 green line sa pridodatim jbl clearmec plus i jbl superactivated carbon ( povadjeno pre ubacivanja leka ) , osvetljen led osvetljenjem 10 sati dnevno i trenutno bez co2 sistem ( fali samo solenoid i manometar ) Akvarijum je star oko 5 meseci i cikliran po jusu i ps-u.
Hvala svima na odgovorima i oprostite sto sam ga oduzio za sve pare. |
|
|
   |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
Cvrc
Akvarista

Registrovan: 10 Jul 2011
|
Sera Costapur prema upustvu uglavnom resava problem kako treba. Moguce da si jednostavno kupio zarazene ribe... |
|
|
    |
 |
damirski
Slučajni Prolaznik
Registrovan: 19 Mar 2021
|
Probacu sutra da nadjem negde. Nisam vidjao njihove proizvode ovde, uglavnom jbl, api i fritz. Palo mi je i to na pamet ali dal je moguce dva puta da kupim zarazene ribe nisam valjda takve dlakave srece. |
|
|
   |
 |
|
|
|