|
|
|
Autor |
Poruka |
Rooster
Akvarista
Registrovan: 15 Mar 2021
|
Koriscenjem co2 (secer-kvasac varijanta) pojavila mi se skrama na povrsini, belicaste boje. Uzrokovana je nedovoljnom povrsinskom agitacijom, i nakon skupljanja papirnim ubrusom ili zamenom vode, pojavi se opet kroz par sati. Gledajuci po youtube-u, dosao sam do zakljucka da su tamo na vecini klipova koriscene potopne pumpe sa nekim izduzenim nastavkom na koji lako prikace flasu. S obzirom da kod nas nikada takve pumpe nisam nasao u prodaji, moramo se zadovoljiti ovim "standardnim" sa ravnom resetkom na dnu. Prema tome, sastavio sam sebi ovakav skimer od onoga sto mi je bilo dostupno,a mislim da je dostupno vecini ljudi ovde.Nadam se da cu ovim barem nekome pomoci,ko muci istu muku kao i ja.
Korisceno od materijala :
- flasa od 0.5 Voda voda
- potopna pumpica od 150l/h
- dve lepljive gume koje drze grejac
- sundjer i vata |
|
|
|
|
AquaShop
Sponzor
|
|
|
|
nikouro
Urednik
Registrovan: 14 Feb 2010
|
Lepo odradjeno. Svakako pored skupljanja skrame dobro ce doci dodatna filtracija i dodatna aeracija vode |
|
|
|
|
Rooster
Akvarista
Registrovan: 15 Mar 2021
|
Hvala. U medjuvremenu sam skinuo i keramicki difuzer, jer je i on na par dana hvatao skramu, (imam i manju flasu s vodom u sistemu, koja preciscava co2), pa sam ispod motorne glave direktno doveo crevo. Tako da moze da posluzi i kao 3 u 1 ( nano filter, skimer i difuzer), i vrlo dobro radi posao.
|
|
|
|
|
|
|
|