Autor |
Poruka |
Miksa
Akvarista
Registrovan: 23 Maj 2012
|
Ponovni pocetak, posto je na prethodnom na zalost sve uginulo. Nisam bio par meseci kod kuce, a nije imao ko da adekvatno odrzava.
Kao sto naslov kaze kocka ~30l, od opreme pumpa newa 1.6, svetlo zetlight 1200, grejac, oko 3-4 kg kamena (dry rock).
Trenutno u procesu cikliranja, pocetak cikliranja 26.11, meren Po3 pre 2 dana na 10ppm. U cikliranju se koristi samo AF Bio S.
 |
|
|
   |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
No 1
Akvarista

Registrovan: 17 Avg 2009
|
Neka je srecan novi stari pocetak... |
|
|
   |
 |
Miksa
Akvarista
|
Mali update teme, pre par dana ubaceni prvi korali, green kenya tree i devil's hand.
Posto sam koristio cesmovacu nitrati na 25 stoje, pa sam uzeo destilovanu i odradio zamenu 30% vode, odradicu jos jednu zamenu za dan dva, ali manju 5L planiram da zamenim.
 |
|
|
   |
 |
xxxvelja
Akvarista
Registrovan: 10 Avg 2012
|
Lepo sklopljen scape. Srećan novi početak. |
|
|
   |
 |
Miksa
Akvarista
|
Hvala
Braon alge su po celom kamenu i po staklu, moracu da ubacim joj jednu pumpu da mi razbija "masnocu" na povrsini.
Uocen i jedan flatworm i izbacen napolje( posle sam tek video da je ta vrsta ok)
Sacekacu jos 10ak dana do ubacivanja riba, to ce biti oko mesec dana posle ubacivanja korala, mislim da je to ok.
Nitrati mereni pre 2-3 dana, ispod 10ppm su.
 |
|
|
   |
 |
ljubee
Akvarista
Registrovan: 22 Jan 2020
|
Pozdrav,
fino izgleda,mislim za pocetak,bice to lepo,samo strpljenja
Da li planiras da stavis neki mali hang on skimer? S' obzirom da zelis i ribe da ubacis. |
|
|
    |
 |
Miksa
Akvarista
|
Prosli set up je radio par godina bez problema bez skimera, samo redovna zamena vode. Jos je za dolivanje i zamenu vode uvek koriscena voda sa cesme.
Od korala u proslom su bili sarco, gsp, roze i zelene zoe i eufilija( uzeta 1 glava, imala je preko 15 pre nego sto je sistem crash-ovao), 2 klovna i rak. Imao sam jedno vreme i kozicu koja je potamanila sve aiptasie (20-30kom ih je bilo, sto malih sto vecih od roze zoi).
Mali je sistem, nedeljna zamena 5l ne oduzima puno vremena |
|
|
   |
 |
Miksa
Akvarista
|
Potrebna pomoc
Pojavile su mi se bele "fleke" po devils fingers coralu. Juce je sve bilo ok, sad sam primetio da je pun belih tackica
 |
|
|
   |
 |
|