Autor |
Poruka |
vtoman
Registrovan: 02 Mar 2016
|
Nedavno sam kupio akvarijum od 200 litara sa tetra ex 800 kanister filterom i standardnim grejacem, substratom itd. Akvarijum je relativno nov, u funkciji je jedno desetak dana.
Prekjuce sam u akvarijum ubacio jedno drvce ali sam danas primetio nesto cudno na njemu, kao da je razvio jedan sloj sluzi, stavio sam i sliku. Ta sluz se sada nalazi samo na drvcetu i nisam siguran o cemu se radi.
Ovde sam postavio i sliku gde se taj sloj sluzi moze videti.
Da li je neko imao ovakav problem? Da li bi trebao da izbacim ovo drvo, mozda prokuvam?
Unapred hvala na pomoci i savetu.
|
|
|
|
|
AquaShop
Sponzor
|
|
|
|
gilepr
Akvarista
Registrovan: 05 Sep 2012
|
|
|
|
HORUS
Koristan akvarista
Opomene: 2
Registrovan: 21 Avg 2012
|
Ancistrus sve to pojede u slast. |
|
|
|
|
Sone_bg
Akvarista
Registrovan: 09 Feb 2016
|
A ako nemamo Ancistrusa? s obzirom da ne nameravam da ga ubacujem u moj akvarijum, a trebalo bi danas ili sutra da ubacim panj, pa da znam, ako me sačeka možda ista ovakva situacija u narednim danima |
|
|
|
|
Džoni
Akvarista
Registrovan: 24 Feb 2016
|
Sone_bg :: |
trebalo bi danas ili sutra da ubacim panj, pa da znam, ako me sačeka možda ista ovakva situacija u narednim danima |
Ako je panj nov sigurno hoće. Nije to ništa strasno, ancistrus rešava problem očas posla. |
|
|
|
|
io
Akvarista
Registrovan: 26 Sep 2013
|
mozda da pozajmite ancistrusa od nekog ko vam je blizu na par dana, pa ga vratite |
|
|
|
|
TeoDos
Akvarista
Registrovan: 30 Dec 2011
|
Rent-A-Ancistrus |
|
|
|
|
vtoman
Registrovan: 02 Mar 2016
|
E super, bas mi je pao kamen sa srca, nisam znao sta se desava.
Uzecu par Ancistrusa pa cu ih pustiti da pasu |
|
|
|
|
TeoDos
Akvarista
Registrovan: 30 Dec 2011
|
Ocas posla ces se resiti "problema" a Ancistrusi ce ti biti veoma zahvalni. |
|
|
|
|
Sone_bg
Akvarista
Registrovan: 09 Feb 2016
|
A znači osim Ancistrusa ili Rent-A-Ancistrus verzije, ne postoji nijedna druga opcija ili algar da se to reši? |
|
|
|
|
laky_kg
Akvarista
Registrovan: 25 Maj 2015
|
Mozda neki puz, "Amazonac"... |
|
|
|
|
HORUS
Koristan akvarista
Opomene: 2
Registrovan: 21 Avg 2012
|
Verovatno može i gibiceps, ili plekostomus. Možda i amonijer. |
|
|
|
|
io
Akvarista
Registrovan: 26 Sep 2013
|
pa ako te ne mrzi da svaki put kad se nahvata sluz izvadis panj i operes ga u kadi s nekim sundjerom il cetkicom il tako necim, ne |
|
|
|
|
Lenji Lisac
Akvarista
Registrovan: 08 Avg 2015
|
Moje iskustvo sa tom sluzi je da od cetiri ancistrusa ni jedan nije hteo da pipne (dva muzjaka dve zenke), plecostomus je mrcvario nesto slabo, otocinclus (jedan jeste drugi nije) zebra nerita cisti, ali dunavske nerite je potamanise primer je sa redmoor panja, dok na drugom primeru na mangrove drvetu ancistrusi su vodili rat sa plecostomusom ko ce pre da pojede ali i u ovom primeru dunavske nerite su bile favorit. Barski puzevi nisu hteli ni na jednom ni na drugom da ciste, kao ni amazonci. |
|
|
|
|
Nezla
Akvarista
Registrovan: 30 Dec 2015
|
kod mene, pored acitrusa, kozice ociste za jedan dan....ono sto nisu kozice i ancitrus ja sam malo ocetkao sa starom cetkicom za zube kojoj je promenjena namena...vise nije za zube sad sluzi akvarijumu... ...
mada iskreno ancitrus i kozice ociste bolje od mene.... |
|
|
|
|
|