|
|
|
Autor |
Poruka |
ViK
Akvarista
Registrovan: 05 Mar 2012
|
Pozdrav svima posle duzeg vremena.
Imam Juwel aq od nekih 200l sa originalnim filterom, napunjenim raznim filtracionim materijalima (za biolosku i hemijsku filtraciju), originalnom rasvetom sa 2t5 cevi.Rasveta radi dnevno 10h. Sunceva svetlost ne dolazi do aq, ili zamemarljivo malo. Voda je 26C. U aq 4 skalara i jos deserak tetrica. Vodu menjam jednom u 2 nedelje. Ne hranim previse.
U akvaristici nisam nov, dugo godina u Srbiji sam imao vece aq, osetljivije ribe, bilje itd... Preselio sam se u inostranstvo i ubacio jedan manji Juwel rio, cisto da imam malo vode u stanu. (Prva ljubav zaborava nema). Zamisljen kao aq bez briga, sa nezahtevnim biljkama i ribama.... Sve je lepo funkcionisalo par meseci i onda letos poceli problemi s algama. Imam zelenu tackastu koja i nije toliki problem. Ocistim je kad menjam vodu i nemam je toliko puno . Ono sto jeste problem je neka druga zelena alga, koja se jako brzo siri. U roku od nedelju dana kompletno prekrije sve, stakla, biljke, podlogu.... Jako me smara. Prvo sam prepisivao letu, kao da malo Sunca dolazi do aq, ali sada to sigurno nije slucaj. Ribama ne smeta,biljke slabo napreduju od tad, ali meni jaaako smeta... Alge se lako skidaju, mozes prstom da ih prebrises, ali ih ima svuda. Ako nema zna koja je alga i kako da je se resim,hvala unapred. Slike u prilogu |
|
|
|
|
AquaShop
Sponzor
|
|
|
|
chaosad
Akvarista
Registrovan: 27 Avg 2017
|
Najbolje bi bilo da staviš sliku kako izgleda,ako je zelena smanji svetlo 6-8 sati i češće menjaj vodu na 7 dana,stavi ancistrusa nekog ili puževe da je jedu ako je alga,možda je Cyanobacteria. |
|
|
|
|
|
|
|