Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 Nisam sigurna za koju je ovo temu... Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
SanjaP
Akvarista

Registrovan: 19 Mar 2021

PorukaPoslao: Ned Dec 18, 2022 2:59 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Zdravo svima,
Na listovima anubie i staklu mi se pojavljuje ovo na slici (ne znam kako da opišem).

Image

Zna li neko o čemu se radi. Obicno se pojavi posle usisavanja podloge.
U akvarijumu imam samo gupike i jednog ancitrusa, cca 60l i hang on filter, 6 meseci od formiranja.
Sve ostalo deluje ok sem malo crne alge...
Hvala unapred na odgovoru, Sanja
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
AquaShop
Sponzor

PorukaPoslao: Ned Dec 18, 2022 2:59 pm Snimi Poruku Nazad na vrh

Ikebana
Akvarista

Registrovan: 09 Feb 2022

PorukaPoslao: Pon Dec 19, 2022 11:06 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Jel izgleda kao bele tackice?? Kao sitni opiljci? Meni se to pojavljuje ali na podlozi kada sifoniram dno. Ne lepi se za bilje i posle nekog vremena pokupi filter ili se slegne.

Meni se to ubedjen sam povremen pojavljuje od hranljive podloge koja se nalazi ispod kvarsnog sljunka, obzirom da se sam podloga vremnaom razlaze "raspada".

Nije snista strano i nema nikakve negativne posledice. Problem je utoliko izrazeniji ako ti ke hranjiva podloga neka vrsta zemlje za cvece a ne namenski aquasoil.

Pomavljam ako je situcaija gore navedena nista strasno i nikakve posledice.
SanjaP
Akvarista

Registrovan: 19 Mar 2021

PorukaPoslao: Sre Dec 21, 2022 11:07 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Nemam hranljivu podlogu.
Primećujem to vec neko vreme i cini mi se da nije problem za ostali zivi svet...
Sliku sam postavila i na google pretragu i izgleda kao da je vrsta puža, ferrissia, raste do 2mm.
Svakako nista opasno...Bar se nadam 🙂
Hvala
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Srodne Teme
Tema Autor Forum Odgovori Poslao
Nema novih poruka Koju prehranu za biljke koristite? nebojsar Biljke 10 Ned Dec 16, 2018 4:40 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Oprema koju sakupljam vec duze vremen... Hong Kong Morska Akvaristika 2 Pon Okt 15, 2018 7:20 am Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Nadgledaj temu Pecinac Obaveštenja 3 Pon Mar 26, 2018 1:32 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Koju biljku za zadnji plan? Sone_bg Biljke 7 Uto Avg 30, 2016 2:04 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Koju prihranu koristite u biljnom akv... WoodyAllen Biljke 5 Čet Feb 12, 2015 6:03 am Pogledaj zadnje poruke

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Vaš Sajt  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 

eXTReMe Tracker