Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 Početak - Rio 125l savet za odabir ribica Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
MiskoBG

Registrovan: 06 Avg 2023

PorukaPoslao: Ned Avg 06, 2023 9:48 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Poštovani članovi,

Napisah u svom predstavljanju, ali ponoviću i ovde - nov sam u akvaristici. Pre nekih 30ak godina sam poslednji put imao akvarijum i sada reših da se "vratim" hobiju.
Uzeo sam prvo mali akvarijum od 30ak litara, pa posle par meseci Juwel Rio 125l. Jeste skuplji akvarijum, ali sam apsolutno oduševljen kako je to sve napravljeno i kako funkcioniše (i koliko mi je kao detetu nešto tako bilo nezamislivo i nedostižno...).

Akvarijum je postavljen pre neke tri nedelje... cikliran i polako sam počeo da ubacujem ribice. Biljke rastu, parametri vode su ok, ništa i niko nije uginuo i za sada mi sve deluje ok. Ribice su opuštene, normalno se ponašaju, jedu, rakovi menjaju egzoskelet, rastu itd..
U 125 litara trenutno imam:
6 neonki
6 kolor tetri
4 korija
1 ancistrusa
6 amano kozica

Kako to izgleda pogledajte u kratkom videu, a dole sam dodao i nekoliko slicica:
https://www.youtube.com/watch?v=nf09Tb0KTgI

Moje pitanje je:

Koriji, amano kozice i ancistrus su uglavnom pri dnu, kao i neonke, koje najčešće obitavaju u donjim slojevima vode. Tetre su po pravilu u sredini.. najčešće.
Razmišljao sam se da uzmem još 6 zebrica (danio rerio), da one "okupiraju" površinu i sredinu. Lepe su i vesele ribice.

Da li je to previše za ovaj akvarijum? AqAdvisor kaže da je ok, ali ja ipak volim da proverim sa vama.
Da li mi je možda bolje da dodam još po dve neonke i tetrice? Ili da ne dodajem više ništa?
Šta mislite?
Svaki savet mi znači... Ako po slikama i klipu vidite da sam nešto pogrešio, znači mi svaki savet...

Srdačan pozdrav!
Miško

Image

Image

Image

Image

Image
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
AquaShop
Sponzor

PorukaPoslao: Ned Avg 06, 2023 9:48 pm Snimi Poruku Nazad na vrh

chaosad
Akvarista

Registrovan: 27 Avg 2017

PorukaPoslao: Pon Avg 07, 2023 11:33 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Možeš sa tim fabričkim filterom samo sa sunđerima i do 50 kom tih sitnih tetri,cory, zebrica a ako modifikuješ i staviš 1l siporaxa ili matixa umesto sunđera može i više.ja bi dodao neonki bar 10-15 da ih bude i još 4-5 albino ili panda cory-ja upadljivijije bi izgledali sa crnom podlogom.

Možeš uz zebre i harlekin rasbore po sredini i vrhu
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPošalji email
mekses
Akvarista

Registrovan: 02 Feb 2022

PorukaPoslao: Uto Avg 08, 2023 12:07 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Slazem se sa kolegom da dodas jos 4-5 korija. 8-10 komada mozes drzati uz jednog ancistrusa. Takodje ubaci slobodno jos neonki, lepse ce izgledati a one vole da su u sto vecoj grupi.

Sa druge strane iako imas prostora za jos ribica, ja bas ne delim misljenje da trebas staviti 50 komada bez obzira kakav filter materijal imas.

Ja bih na tvom mestu dodao i jedan par trihogastera/guramija ili tako nesto sto ide u paru.

Sretno bilo i samo napred.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Srodne Teme
Tema Autor Forum Odgovori Poslao
Nema novih poruka Aquael Leddy Mini 30 savet Tomash Početak u akvaristici 3 Čet Apr 25, 2024 7:54 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Potreban savet MilanM Početak u akvaristici 2 Pon Mar 11, 2024 2:00 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Problem sa ponasanjem ribica Milivoje Lampa Bolest 11 Pet Jan 27, 2023 12:53 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Ponovni početak nakon dugog niza godi... dragoljub Početak u akvaristici 0 Pet Jan 20, 2023 1:55 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Gde ima da se kupi ranchu ribica? Weiss Baza Riba 0 Pon Jan 02, 2023 12:17 am Pogledaj zadnje poruke

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Vaš Sajt  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 

eXTReMe Tracker