Autor |
Poruka |
Miroslav95
Akvarista
Registrovan: 09 Mar 2010
|
U akvariujumima se gaje ribice iz uglavnom tropskih predela pa im treba temperatura od 25 do 26 stepeni celzijusa.U ulozi grejaca netreba se koristiti jaka sijalica(mislim oko 60w),a takodje se sijalica nesme uranjati u vodu!KOriste se grejaci od 25,50,75,100,150,200 i 300w.Uglavno se koriste grejaci sa termostatom. |
|
|
|
|
AquaShop
Sponzor
|
|
|
|
Juice_93fu
Akvarista
Registrovan: 30 Mar 2010
|
Ne znam otkud ti ideja da neko uranja sijalicu u vodu da greje akvarijum? I nisi napomenuo da tokom letnjih meseci nije potreban grejac zbog prirodne temperature napolju. |
|
|
|
|
Miroslav95
Akvarista
|
KO zna sta ce ko raditi!Ja da napomenem a kako ko hoce! |
|
|
|
|
Nenad-Kg
Akvarista
Registrovan: 05 Apr 2010
|
Miroslav95 postove koje ti pises su na nivou predskolskog uzrasta i tesko da mogu nekom da pomognu jer i sam nemas iskustva ama bas nikakvog,ako to radis zbog nagrade evo ja cu da ti posaljem sta hoces od biljaka i neku ribicu samo da prestanes |
|
|
|
|
Miroslav95
Akvarista
|
Nenade-Kg nemaju svi bas isto iskustva......nisu svi na tvom nivou.......prema tome ako hoces da mi i dalje komentarises postove NEMOJ.........napisi sam svoje i ide zivot dalje...... |
|
|
|
|
Nenad-Kg
Akvarista
Registrovan: 05 Apr 2010
|
Miroslav95 ja razumem da neko nema iskustva zato i sluze forumu da se nesto nauci ali ti nemas iskustva a pises nesto do sad su te samo ljudi ispravljali,sto se tice nivoa upravu si |
|
|
|
|
Blue
Urednik
Registrovan: 21 Jul 2009
|
Juice_93fu :: |
Ne znam otkud ti ideja da neko uranja sijalicu u vodu da greje akvarijum?... |
Verovao ili ne, video sam svojim ocima, pre nekih 10-ak godina. To je toliko retardiran postupak, da je samo za No comment... |
|
|
|
|
jasnadok
Akvarista
Registrovan: 08 Okt 2013
|
Miroslav95 :: |
U akvariujumima se gaje ribice iz uglavnom tropskih predela pa im treba temperatura od 25 do 26 stepeni celzijusa.U ulozi grejaca netreba se koristiti jaka sijalica(mislim oko 60w),a takodje se sijalica nesme uranjati u vodu!KOriste se grejaci od 25,50,75,100,150,200 i 300w.Uglavno se koriste grejaci sa termostatom. |
Da li se ovakav tip grejača skroz potapa ispod nivoa vode ili viri taj crni deo van? |
|
|
|
|
carpforever
Akvarista
Registrovan: 25 Maj 2012
|
oni su 100 % vodonepropusni,tako da namestis kako tebi odgovara,uglavnom ovo crno ostaje van |
|
|
|
|
jasnadok
Akvarista
Registrovan: 08 Okt 2013
|
pa ako je vodootporan onda može u vodu, a ako viri znači da nije vodootporan u potpunosti, ne razumem |
|
|
|
|
Branko Stevanovic
Akvarista
Registrovan: 26 Sep 2013
|
Stavi ceo u vodu slobodno nista nece biti. Ja kad nemam one vakumske gumice ja grejac polozim na dno. |
|
|
|
|
nesha barajevac
Urednik
Registrovan: 20 Sep 2012
|
Obično na tom crnom delu imaš neku crticu ili oznaku do koje sme da viri. Može da pukne ako stakleni deo ostane na suvom. Ako kupuješ nov piše i na kutiji. Ja nešto ne volim kad viri pa ga celog potopim. |
|
|
|
|
carpforever
Akvarista
Registrovan: 25 Maj 2012
|
jasnadok :: |
pa ako je vodootporan onda može u vodu, a ako viri znači da nije vodootporan u potpunosti, ne razumem |
pa ti mislis da ce te spasiti ta 2 cm ako nije vodootporan ?
Sta se desi kad nesto zaljulja postolje i napravi se talas u Aq ?
Sta se desi kad gumeni drzaci popuste i grejac padne na dnoNapisao sam da je 100% vodonepropusan a tvoj je izbor gde i kako ces ga drzati ! |
|
|
|
|
nesa69
Urednik
Registrovan: 01 Feb 2013
|
100 % vodonepropusni, postoji uglavnom oznaka koliko MORA da bude uronjen (zbog akvarijuma niže visine i "ubeđenja" da mora vertikalno da stoji).
Najbolje je da su skroz potopljeni.
Primer: kod mene je grejač kornjačin najbolji drug, stoji horizontalno na dnu akvarijuma i hoće često da ga tegli sa sobom kad uspe da ga odlepi. Nikakvih problema godinama. Prvi mali nizak akvarijum, horizonatlno pri dnu sakriven koliko je moguće iza panja i bilja.
Važno: obavezno ga ugasi dok ne promeniš vodu, to se dešava da se zaboravi i tu nastane havarija. |
|
|
|
|
jovica
Urednik
Registrovan: 13 Maj 2012
|
To su stari tipovi grejaca, obicno sa strane imaju obelezeno do kog nivoa idu u vodu. ne potapaju se skroz kao atmanovi recimo. Ako imaju obelezeno water line, do tog nivo ga zaroni i ne brini. |
|
|
|
|
|