Autor |
Poruka |
nercibald
Akvarista
Registrovan: 20 Mar 2016
|
Ne znam sta se desava...
Imam dvije zenke i muzijaka. Muzijak skoro 3 sedmice ide ispod panja,izlazi samo nocu i to ne daleko od panja. Ne mogu reci da su ikre polozene, al ne mogu 100% siguran, ne daje mi puno vremena da zavirim ispod panja. Al i da ima trebali su do sad da se izlegu. Temp u vodi je oko 27* |
|
|
|
|
AquaShop
Sponzor
|
|
|
|
Shika
Akvarista
Registrovan: 19 Mar 2013
|
Proveri da li su zenke pune ikre odnosno da li im je stomak naduven i zaobljen, pa mozda muzjak sprema to mesto da zenka tu baci ikru ako nema gde drugde u akvarijumu bolje mesto. |
|
|
|
|
cecam
Akvarista
Registrovan: 12 Jun 2015
|
Kod mene se tako ponašao kada je čuvao ikru. Ne uznemiravaj ga preterano. Kad klinci malo porastu, eto i njih napolju... |
|
|
|
|
nercibald
Akvarista
|
Shika :: |
Proveri da li su zenke pune ikre odnosno da li im je stomak naduven i zaobljen, pa mozda muzjak sprema to mesto da zenka tu baci ikru ako nema gde drugde u akvarijumu bolje mesto. |
Nisu bas nesto zaobljene, jedna malo vise. A ima zemljanu vaznu u kojoj je vec jednom polagana ikra ali je propala, izbacio je bijele ostatke ikre. |
|
|
|
|
nercibald
Akvarista
|
cecam :: |
Kod mene se tako ponašao kada je čuvao ikru. Ne uznemiravaj ga preterano. Kad klinci malo porastu, eto i njih napolju... |
Ma ne znam drug, moguce al ne vidim nikakve nestasluke ispod panja...ne diram ga inace povremeno provirim. |
|
|
|
|
nercibald
Akvarista
|
Jos uvijek boravi ispod panja... Frik |
|
|
|
|
nercibald
Akvarista
|
Ne kontam, jos uvijek je po panjem. |
|
|
|
|
cecam
Akvarista
Registrovan: 12 Jun 2015
|
U tom slučaju je samo odabrao omiljemo mesto, kad ženke budu spremne, verovatno će ih tu namamiti. Meni su se ancistrusi kao ludi mrestili na nižoj temperaturi (nemam grejač, temperatura sobe je oko 22-23). |
|
|
|
|
dule011bgd
Slučajni Prolaznik
Registrovan: 19 Sep 2015
|
Mozda nije ovde mesto za pitanje ali opet...
Koliko su ancistrusi teritorijalni kada je mrest u pitanju? Tj koliko ce braniti ikru, napadati druge ribice u akvarijumu? kod mene imam 2 komada i skroz se ignorisu, sto medjusobno, sto sa ostalim ribicama. ali ako ubacim jos i dodje do eventualnog mresta, da li ce to biti problem? |
|
|
|
|
gotika
Akvarista
Registrovan: 14 Feb 2012
|
moj ima dva cupa dva suplja panja jednu suplju keramicku cev i od svega toga on je potkopao ispod jedne stene rupu i tu je ! |
|
|
|
|
dule011bgd
Slučajni Prolaznik
Registrovan: 19 Sep 2015
|
Ma i ovi moji su zavoleli nekakav zamak, uskoro nece moci da stanu u njega, Ali ako dodju malci, da li ce da prave problem i budu agresivni kad bilo koja ribica prodje ili ne samo da ih "teraju" |
|
|
|
|
nesa69
Urednik
Registrovan: 01 Feb 2013
|
Neće ni da mrdne mužjak odatle dok se ikra ne izlegne, ženka će svojim poslom da ode, a ostali stanovnici uglavnom gledaju svoja posla, a i bolje im je, nauči se obično na teži način
Opusti se, ako želiš da ih razmnožiš kako treba obezbedi neki manji akvarijum, jedan mali panj, sunđer filter. Čim vidiš ikru unutra, ako je u zamku, ceo zamak u taj akvarijum sa ikrom i to je to. Detaljnije, ishrana itd... imaš u temi o mrestu ancistrusa. |
|
|
|
|
nercibald
Akvarista
|
Koji lik anci, nakon 6 mjeseci boravka pod onim panjem koji sam ranije spominjao, zenka ipak polozi ikru u pecini, naravno i on se preselio u pecinu... |
|
|
|
|
nercibald
Akvarista
|
Evo ih veliki momci i cure 😁
|
|
|
|
|
FEK@
Akvarista
Registrovan: 23 Nov 2009
|
Mijenjaj kokos. Ovaj prvi je dosta propao i ikre ce da ispane kroz ove rupe prije nego sto se izlegnu. |
|
|
|
|
|