Autor |
Poruka |
Damjan
Slučajni Prolaznik
Registrovan: 10 Nov 2024
|
Pozdrav ljudi, Imam problem sa biljkama, u pitanju je akvarijum od 150l.
Nov je i formiran pre 15 dana, međutim biljke su počele da propadaju, lišće je providno truli i pojavljuju se rupe, imam hranljivu podlogu i dodajem easy carbo.
Ima li neko ideju do čega je?
Hvala u napred. |
|
|
|
|
AquaShop
Sponzor
|
|
|
|
chaosad
Akvarista
Registrovan: 27 Avg 2017
|
koje biljke (emerzne,submerzne),kakvo svetlo (jačina,dužina trajanja)? |
|
|
|
|
Ayrton
Akvarista
Registrovan: 25 Sep 2017
|
Polako kolega, tek si formirao akvarijum, imaj strpljenja. Foto period 6-8 sati, menjaj vodu redovno,pa ćeš posle nekoliko meseci videti kako se stvari odvijaju... |
|
|
|
|
Damjan
Slučajni Prolaznik
|
Svetlo držim oko 8 sati, neonka je u pitanju, a biljke: limun, kriptokorine, alternatera,
ceratofilum,...
Nije mi to normalno, kako koju stavim samo postane providan list i dobije rupice i truli. |
|
|
|
|
Tomash
Slučajni Prolaznik
Registrovan: 25 Apr 2024
|
Meni je prva tura biljaka propala, bukvalno su se listovi raspali, nestala je, nisam imao ni šta da izbacim.
Potom sam kupio nove biljke, akvarijum je tada bio već oko 2 meseca star tako da se napravila ravnoteža u vodi u smislu cikliranja i evo polako bujaju biljke nevezano za foto period bile su i po nekoliko dana u mraku, kada sam se borio sa algama i tada su izbijali novi listovi. |
|
|
|
|
Damjan
Slučajni Prolaznik
|
Aa koje svetlo koristite? |
|
|
|
|
Tomash
Slučajni Prolaznik
Registrovan: 25 Apr 2024
|
Ja koristim Leddy Tube Mini 3 w pošto je i akvarijum mali 12l fabričko osvetljenje koje ide uz akvarijum. |
|
|
|
|
|