Autor |
Poruka |
djordje
Akvarista
Registrovan: 28 Jan 2011
|
Pozdrav svima, i ja od nedavno postadoh akvarista...vec dugo vreme posecujem ovaj sajt i dosta toga sam naucio...
Pa da pocenm da predstavljam svoj prvi akvarijum...
Akvarijum je 30-ak litra,dimenzije su 35sX30vX27d(ne racunajuci spoljasnji filter),imam jednu neonku od 8w ali msm da sasvim dobro osvetljava jer mi biljke rastu(imam 2 biljke nzm kako se zovu ),od ribica imam 1 borca,6 gupika od toga 4 zenke 2 muzjaka,2 cistaca i 9 ksifo 2 muzjaka i 7 zenki kao i 15 malih ksifo ali oni su mi odvojeni...Termometar mi je atmanov od 100w a pumpa msm da je isto atmanova a nzm koja a protok je 500l/h,podloga prvo ide zemlja za cvece zatim pesak i pomalo kamenje....Prihvatam sve kritike i pohvale(naravno ako ih uopste ima posto sam nov u ovome)  |
|
|
    |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
bojan86
Akvarista

Registrovan: 02 Jan 2011
|
Izgleda da nisi dovoljno posećivao ovaj satj. Iskreno mislim da je to previše ribice za tu litražu. Mislim da bi deset ribica bilo plafon, možda još po koji algar ili čistač.
I mala napomena, nije atmanov termometar već grejač znam da je lapsus.
Inače, imam i ja sličnu litražu akvarijuma...  |
|
|
   |
 |
nenad66
VIP

Registrovan: 22 Sep 2010
|
|
    |
 |
djordje
Akvarista
|
Ali uopste se ne primecuje da je prenaseljeno,dosta mesta imaju da plivaju? |
|
|
    |
 |
djordje
Akvarista
|
Evo slike mogu da ibacim samo nzm kako?  |
|
|
    |
 |
bojan86
Akvarista

|
To se tebi čini.
Isto tako i Kinezi na Novom Beogradu, njih 20 se strpa u garsonjeru od 15 kvadrata i mogu da hodaju, ali...
Veruj nam da je prenaseljeno, ribice će imati posledica zbog toga. Problemi u razvoju, bolesti... |
|
|
   |
 |
djordje
Akvarista
|
bojan86 :: |
Izgleda da nisi dovoljno posećivao ovaj satj. Iskreno mislim da je to previše ribice za tu litražu. Mislim da bi deset ribica bilo plafon, možda još po koji algar ili čistač.
I mala napomena, nije atmanov termometar već grejač znam da je lapsus.
Inače, imam i ja sličnu litražu akvarijuma...  |
Da grejac a ne termometar-zeznuo sam se  |
|
|
    |
 |
djordje
Akvarista
|
bojan86 :: |
To se tebi čini.
Isto tako i Kinezi na Novom Beogradu, njih 20 se strpa u garsonjeru od 15 kvadrata i mogu da hodaju, ali...
Veruj nam da je prenaseljeno, ribice će imati posledica zbog toga. Problemi u razvoju, bolesti... |
Pa sta da radim?
Da izbacim neke? |
|
|
    |
 |
bojan86
Akvarista

|
Odvoj još malo vremena danas da detaljno prelistavanje ovog foruma, pogotovo tema o izboru i količini ribica. Onda prostudiraj svaku vrstu ribe koju bi želeo da ostaviš. I kad se odlučiš, onda vidi da prodaš neke ribice, pokloniš, zameniš za neku biljku, neku kozicu, opermu ili šta već. Moj prvi savet ti je da odlučiš ili borac ili gupike, pošto se može desiti da borac počne da ih gricka za rep (više o tome pogledaj na temu Borac vs Guppy).
A što se tiče slika:
http://www.akvarijum.org/forum.....-t815.html |
|
|
   |
 |
djordje
Akvarista
|
|
    |
 |
stefanovic^v
Akvarista

Registrovan: 29 Okt 2010
|
pa prvo ako bi mogao ove male ksifoe da prodas ili sta vec hoces,,ni gupika ti ne treba toliko,dovoljne bi ti bile 3,4 gupike isto toliko i ksifoa i to je to evuntualno borca jos !ako ne napada gupike |
|
|
    |
 |
djordje
Akvarista
|
A kako da ih prodam(nzm ni gde ni koja im je cena)?A borca sam kupio pre 2,3 dana i ne primecujem niti da on napada gupike niti one njega... |
|
|
    |
 |
djordje
Akvarista
|
A hranu jer dobru koristim?Vidi se na sliku koja je |
|
|
    |
 |
bojan86
Akvarista

|
Ne mora da znači da će za mesec dana sve biti OK sa gupikama i borcem. Samo će odjednom da mu pukne nešto u glavi i kreće mali rat. Mada opet, može se desiti da sve bude ok.
Što se tiče prodaje, stavi oglas na forumu. Imaš teme predviđene za to, ili eventualno skokni do neke akvarističke radnje kod tebe u gradu i pitaj ih da li bi otkupili neke ribice ili da ti daju nešto u zamenu. Ne očekuj neku veliku cenu, kao što je cena ribica u radnjama.
A hrana. Nemam pojma, nisam viđao tu hranu. Ja koristim hranu marke Tetra i Sera. Mada ne mora da bude "markirana" da bi bila dobra. Samo proveri datum na pakovanju.  |
|
|
   |
 |
stefanovic^v
Akvarista

Registrovan: 29 Okt 2010
|
stavis ovde na forumu da prodajes stavi slike kakvi su i neko ce kupiti ! |
|
|
    |