Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 Koje sve zivorotke postoje Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
Gupy :)
Akvarista

Registrovan: 03 Avg 2010

PorukaPoslao: Pon Jan 17, 2011 4:58 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Interesuje me da li postoje jos neke Zivortke osim ovih standardnih: Molly, Gupy, Ksifo, Platy. ?
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
AquaShop
Sponzor

PorukaPoslao: Pon Jan 17, 2011 4:58 pm Snimi Poruku Nazad na vrh

nasdvoje
Akvarista

Registrovan: 18 Okt 2010

PorukaPoslao: Pon Jan 17, 2011 5:07 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

mi znamo jos za mozambik lima i Anableps anableps kako je zovu cetvorooka riba

Image

Image[/img]
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPoseti sajt autoraMSN Messenger
Komi
Slučajni Prolaznik

Registrovan: 18 Dec 2010

PorukaPoslao: Pon Jan 17, 2011 5:12 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

jel ima neka od tih drugih da se kupi kod nas?
Akvarista

PorukaPoslao: Pon Jan 17, 2011 5:14 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Hvala puno, sada bar znam sta hocu da imam u akvarijumu... Smile
Nigros
Akvarista

Registrovan: 28 Feb 2010

PorukaPoslao: Pon Jan 17, 2011 5:17 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Imas gomilu vrsta u familiji Poecilidae, na ovim prostorima su, pored tih koje si naveo, ponekad dostupne gambuzija (Gambusia affinis), endleri (rodjaci gupika) i D. pussilus (zivorodna stukica)
Cetvorooka je riba poluslanih voda, ne verujem da je ima kod nas. Nema bukvalno 4 oka nego su joj oci podeljene na deo za ispod i deo za iznad vode, uglavnom je na povrsini
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPoseti sajt autoraMSN Messenger
Akvarista

PorukaPoslao: Pon Jan 17, 2011 8:07 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Hvala, Nigrose. Mozda i uspijem naci neke od njih, ali ja kada ukucam Poecilidae izbaci mi Gupike, Platike, Ksifoe, Molike. Nista drugo ... Mozes li mi napisati nekoliko tacnih naziva, to sto podrazumijevas pod gomilom vrsta Poecilidae... Hvala unapred
Andrej
Akvarista

Registrovan: 11 Dec 2010

PorukaPoslao: Pon Jan 17, 2011 10:14 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

imas i svert ili sabljasi
Image
na ovoj slici su dva muzijaka,a zenke su slicne samo sa normalnim repom

Image
ovo je zenka riba
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPošalji email
Akvarista

PorukaPoslao: Pon Jan 17, 2011 10:57 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Koliko ja znam Ksifo i Svert su jedna te ista riba ... ? Smile
Andrej
Akvarista

Registrovan: 11 Dec 2010

PorukaPoslao: Pon Jan 17, 2011 11:01 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

ja nisam vidio gore ksifo Embarassed sad sam tek vidio
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPošalji email
Aurum
Akvarista

Registrovan: 20 Dec 2010

PorukaPoslao: Pon Jan 17, 2011 11:07 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

postoje gambuzije, belonesoks (kao mala štuka), patuqasta živorotka...itd. ima ih dosta, ali se ne mogu sve lako nabaviti.
nemanjask
Urednik
Urednik

Registrovan: 29 Nov 2010

PorukaPoslao: Uto Jan 18, 2011 12:30 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Poecilia velifera, nju smo zaboravili, nekada sam ih imao u akvarijumu (kada su nam bile dostupnije ribice)
Image
Akvarista

PorukaPoslao: Uto Jan 18, 2011 1:42 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Velifere sam i ja imao... Ali hvala u svakom slucaju Smile
Labeo Bicolor
Akvarista

Opomene: 1
Registrovan: 07 Avg 2010

PorukaPoslao: Uto Jan 18, 2011 4:03 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ja sam ranije imao Velifere... to su Molike u stvari... zanimljive su ove zivorotke, steta sto ih je tesko pronaci kod nas...
Aurum
Akvarista

Registrovan: 20 Dec 2010

PorukaPoslao: Uto Jan 18, 2011 4:06 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Velifera nije molika, srodne su ali ne isto, Velifera zahteva slaniju vodu, bukvalno, ne morsku ali slaniju i ima neke drugačije prohteve, mnogo je teže odgajiti je od molike (a da bude lepa, zdrava i plodonosna) i ima mnoge drugačije prohteve, dok je molike neverovatno lako gajiti, barem je meni bilo, jer ribice uopšte nisu prohtevne...
Labeo Bicolor
Akvarista

Opomene: 1
Registrovan: 07 Avg 2010

PorukaPoslao: Uto Jan 18, 2011 5:34 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Nisam mislio da su bukvalno iste kao molike, mislio sam na srodstvo, svakako ih je teze odgajati, pogotovo su nezgodne za mesoviti akvarijum upravo zbog saliniteta koji zahtevaju, dobro je da si me ispravio, da neko stvarno ne protumaci bukvalno, moja greska...
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Srodne Teme
Tema Autor Forum Odgovori Poslao
Nema novih poruka Biljke koje mogu da se gaje bez co2 Milivoje Lampa Biljke 4 Sre Mar 16, 2022 1:42 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Koje zaštitne rukavice koristiti - ak... Peku Razno 4 Uto Apr 21, 2020 11:08 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Akvarijum 200l koje ribice mogu da drzim Uros1999 Ribe 6 Uto Jan 29, 2019 10:48 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Koje osvetlenje led ili obicne neonke scorpion Rasveta 1 Uto Sep 11, 2018 11:12 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka umiru zivorotke Običan Čovek Bolest 7 Sre Avg 22, 2018 8:10 pm Pogledaj zadnje poruke

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Vaš Sajt  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 

eXTReMe Tracker