Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 Akvarijum "Od izvora dva putica" Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
tusta
Akvarista

Registrovan: 14 Sep 2011

PorukaPoslao: Sub Okt 01, 2011 12:36 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

... samo sto drugi jos nije poplocan Very Happy

Dimenzije: 80*40*30 ~ 96 L

Filter: Kanister Atman EF-1

Osvetljenje: 2*25W stedne 6500K ( ima mesto i za trecu)

Hauba: Odradjena po upustvu sa ovog foruma, hvala nikouro za ideju.

Podloga: Moravski pesak sa separacije, prosecne granulacije 5 mm

Biljke : Echinodorus amazonicus, Hygrophila corymbosa, Bacopa australis, Cardamine lyrata, Cryptocoryne parva, Limnophila sessiliflora, Ludwigia arcuata, Ludwigia repens, Lysimachia nummularia, Hemianthus micramoides, Ceratopteris thalictroides, Hygrophila polysperma, Rotala sp. green, Rotala rotundifolia, Heternathera zosterifolia, Myriophyllum aquaticum, Vallisneria spiralis, Pistia stratiotes, Sagittaria subulata, Echinodorus tenellus ...

Ribe: 1 ancitrus, 3 korija, i gomila zivorotki koje za neki dan sve lete van (sem par gupija) jer su tu bile kao zamorci tokom cikliranja....
U planu jato neonki, jato filegera, i jos jedno jato samo jos uvek nisam siguran sta ....

Prihrana biljaka: Od pre par dana sam uveo mikro i makro elemente, kao i CO2 ...

Pa evo da predstavim i ja svoju pocetnicku muku. Akvarijum je formiran pre nekih dvadesetak dana, sto znaci da polako izlazi iz faze cikliranja. Sve ribice prezivele a ima i prinova, biljke fino napreduju. Kad je rec o biljkama, posadio sam sve sto mi je palo pod ruku, iduci na fazon, sto prezivi, prezivelo je i to je to... Medjutim, ah moje muke, sve biljkice su se primile i prava je muka na ovu relativno malu litrazu postaviti svaku na svoje mesto, tako da neke defenitivno lete van, (Amazonka i ovaj limun koji je izdzigljao) a kakva ce biti biljna postavka u buduce, jos uvek nemam pojma, pusticu vreme da odradi svoje i da mi se neka ideja iskristalise.

Za sada to je to.. Nisam nesto vest u fotkanju, tako da jedva uspeh da uskljocam po koju fotku a da to lici na nesto. Laughing

Sve kritike i sugestije dobrodosle ...

Image

Image

Image

A panj odlicno posluzio i napravio prirodnu pecinicu za moje male komunalce Smile

Image

Cekaju na semafor Twisted Evil

Image

Gupi podmladak...

Image

DIY CO2 generator, bas me namucio, nikako nisam silikonom uspeo da ulepim crevo direkt na zatvarac a da ne ispusta gas, pa sam uzeo neke stare plasticne spojnice, ventilcice, racve, sta mi se naslo pod ruku i to zalepio "termo tehnologijom" pa na njih navukao creva, i sad sljaka kao blesavo.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPoseti sajt autora
AquaShop
Sponzor

PorukaPoslao: Sub Okt 01, 2011 12:36 am Snimi Poruku Nazad na vrh

Y2K986
Akvarista

Registrovan: 18 Sep 2011

PorukaPoslao: Sub Okt 01, 2011 2:01 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Lepo, lepo, nema sta. Samo nisi morao da muckas tu flasu sa kvascem pre slikanja. Wink
Fina ideja sa puticem. Samo sto meni mnogo deluje pravolinijski, vestacko. Mozda da ga izvrdas malo...
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
tusta
Akvarista

PorukaPoslao: Sub Okt 01, 2011 5:55 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Nisam muckao flasu, uvek je takva, mozda zato sto nije kvasac u prahu, vec obican, svez, mala funtica kvasca...

a putic nece biti po cim biljke krenu da se malo vise sire, imam u planu skroz drugaciji setup za razliku od trenutnog Very Happy
MR.ARCHY
Banovan
Banovan

Opomene: 2
Registrovan: 23 Jun 2011

PorukaPoslao: Sub Okt 01, 2011 9:07 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

neznam sta si htio da menjas exxxxxtraaa sve izgleda jos kad se biljke razrastu bice jos bolje
LakiNena
Banovan
Banovan

Opomene: 1
Registrovan: 21 Jul 2011

PorukaPoslao: Pon Okt 03, 2011 2:09 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Jedno pitanje neshvatam kako radi ta kotilica jel je ona izolacija za malce ili stavis ribu da se tu okoti nego nisam siguran da malci mogu da prodju kroz tu mrezu inace akvarijum je strava!!!!
Popaj
Akvarista

Registrovan: 06 Apr 2011

PorukaPoslao: Pon Okt 03, 2011 3:06 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ne znam da li si početnik, ali meni se dopada.
tusta
Akvarista

PorukaPoslao: Pon Okt 03, 2011 6:06 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

@LakiNena - ma ovo nije klasicna kotilica, vec mrezasti mali kanister koji potopim u akvarijum, i sluzi mi i kao kotilica i kasnije za cuvanje mladih do recimo nedelju dana, kada ih prebacujem u jedan manji aq. A sto se tice samog procesa kocenja, izdvojim gupiku u nju, dodam dosta pistije da pliva po povrsini, i dodam mahovinu da prekrije dno, i to je to, ni jedan malac mi nije stradao od mame... bar ova gupika sto se kotila, uopste nije obracala paznju na malce, svo vreme je bila ekstra mirna Smile

@Popaj - pa nekada davno pre petnaestak godina sam se bavio malo akvaristikom, u medjuvremenu mnogo toga je napredovalo, tako da mogu slobodno reci da sam ponovo pocetnik Very Happy

Hvala na komplimentima, uskoro sledi update, posto sam neke stvari u biljnoj postavci menjao, a i biljna masa se povecava iz dana u dan Smile
jocika
Akvarista

Registrovan: 02 Jul 2011

PorukaPoslao: Pon Okt 03, 2011 7:34 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Meni ovo super izgleda Smile Svaka cast. Za tako kratko vreme si napravio sve ovo. Ja sam skoro zavrsio akvarijum i takoreci je jos u fazi cikliranja, sve je ok i sve funkcionise kako treba za sada, ali mi je problem da pronadjem biljke Sad Moracu da putujem negde po njih, a jos nisam nacisto gde, tako da ja jos uvek nemam sta da predstavim Smile
Vlada991
Akvarista

Registrovan: 06 Avg 2011

PorukaPoslao: Pon Okt 03, 2011 8:55 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

@jocika Da ne reklamiram sada... Nadji na forumu ljudi shalju post/city/aks expressom...
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuMSN Messenger
tusta
Akvarista

PorukaPoslao: Pet Okt 21, 2011 1:30 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Mali update:

Neke biljkice su izbacene, neke dodate. Izgleda prilicno dzunglasto ali uskoro sledi trimovanje. Od ribica dodato jato neonki i filigera. Od rasvete 2 grolux lampe po 16W.

Atmosfera pod 2 x grolux:

Image

Image

Atmosfera pod 2 x grolux plus 3x20w stedljive daylight

Image

U medjuvremenu sam formirao jos 2 manja akvarijuma od po 40 l. Desni za malce i levi mresni, u njemu trenutno eksperimentisem sa ukrstanjem gupija, dosao sa u posed do kvalitetnih uvoznih muzjaka, pa je steta da se to ne iskoristi, mada su u njemu i matice od drugih zivorotki....

Image

I da... tu je i cetvrti, pretvoren u porodiliste... Very Happy

Image

A da li cu se zaustaviti na brojku od 4 akvarijuma... Cisto sumnjam, osim ukoliko me zena ne izbaci iz kuce Very Happy
Biohazard
Akvarista

Registrovan: 19 Sep 2011

PorukaPoslao: Pet Okt 21, 2011 3:16 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Sto se tice zene "dobro dosao u klub" to su i meni rekli hahaha. A odlicno je sve svaka cast samo naprijed. Ovaj zadnji je bas porodiliste Very Happy Very Happy Very Happy
tusta
Akvarista

PorukaPoslao: Pet Okt 21, 2011 9:20 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

hvala Smile
Soundwave
Akvarista

Registrovan: 09 Okt 2011

PorukaPoslao: Pet Okt 21, 2011 11:16 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

yeah za akvariumot.

Edno prasanje, DIY CO2 sistemot, ne ti ja smaluva PH vrednosta navecer ili go isklucuvas?
tusta
Akvarista

PorukaPoslao: Sub Okt 22, 2011 12:00 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

radi non-stop, i nemam pojma kakvi su mi hemijski parametri vode, niti sam ikad merio...
... a gle ironije, hemicar sam po struci Very Happy
Soundwave
Akvarista

Registrovan: 09 Okt 2011

PorukaPoslao: Sub Okt 22, 2011 4:25 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

tusta ::
radi non-stop, i nemam pojma kakvi su mi hemijski parametri vode, niti sam ikad merio...
... a gle ironije, hemicar sam po struci Very Happy

Јао e sega bas se usrami:)))))

Vidi, spored moe mislenje, fotosinteza rastenijata vrsat koga ima svetlina, znaci denje zemaat CO2 a ispustat kislorod, no ti im dodavas CO2 za pobrz proces i da s razvivaat dobro.
Ama nojke nema svetlina taka da stagniraat rastenijata, a CO2 postojano polnis, a gledam cuvas zivorotki, tie sakaat bogati vodi so kislorod, pa najdobro bi bilo da go vadis nojke crevoto , i taka ke ostani cist kislorod vo vodata, koj ribite ke go potrosat za edna vecer a drugiot den ke ima CO2 za rastenijata + ti ke dodavas. Sto znaci PH vrednosta nema da se smali mnogu, moze ke varira za malku no nema da im skodi na ribite Smile
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Srodne Teme
Tema Autor Forum Odgovori Poslao
Nema novih poruka Filteri i pumpe za akvarijum ilijaucz Akvarijumi 0 Uto Dec 03, 2024 5:11 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Akvarijum bolni pocetak! bogida Akvarijumi 0 Čet Okt 10, 2024 8:11 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Akvarijum bolni pocetak! bogida Akvarijumi 0 Čet Okt 10, 2024 6:55 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Manji akvarijum (20l) Likann17 Početak u akvaristici 0 Čet Apr 18, 2024 11:31 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Biljke za Južnoamerički biotop akvarijum BlackRaven Biljke 0 Sre Apr 10, 2024 10:44 am Pogledaj zadnje poruke

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Vaš Sajt  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 

eXTReMe Tracker