Autor |
Poruka |
tusta
Akvarista
Registrovan: 14 Sep 2011
|
... samo sto drugi jos nije poplocan
Dimenzije: 80*40*30 ~ 96 L
Filter: Kanister Atman EF-1
Osvetljenje: 2*25W stedne 6500K ( ima mesto i za trecu)
Hauba: Odradjena po upustvu sa ovog foruma, hvala nikouro za ideju.
Podloga: Moravski pesak sa separacije, prosecne granulacije 5 mm
Biljke : Echinodorus amazonicus, Hygrophila corymbosa, Bacopa australis, Cardamine lyrata, Cryptocoryne parva, Limnophila sessiliflora, Ludwigia arcuata, Ludwigia repens, Lysimachia nummularia, Hemianthus micramoides, Ceratopteris thalictroides, Hygrophila polysperma, Rotala sp. green, Rotala rotundifolia, Heternathera zosterifolia, Myriophyllum aquaticum, Vallisneria spiralis, Pistia stratiotes, Sagittaria subulata, Echinodorus tenellus ...
Ribe: 1 ancitrus, 3 korija, i gomila zivorotki koje za neki dan sve lete van (sem par gupija) jer su tu bile kao zamorci tokom cikliranja....
U planu jato neonki, jato filegera, i jos jedno jato samo jos uvek nisam siguran sta ....
Prihrana biljaka: Od pre par dana sam uveo mikro i makro elemente, kao i CO2 ...
Pa evo da predstavim i ja svoju pocetnicku muku. Akvarijum je formiran pre nekih dvadesetak dana, sto znaci da polako izlazi iz faze cikliranja. Sve ribice prezivele a ima i prinova, biljke fino napreduju. Kad je rec o biljkama, posadio sam sve sto mi je palo pod ruku, iduci na fazon, sto prezivi, prezivelo je i to je to... Medjutim, ah moje muke, sve biljkice su se primile i prava je muka na ovu relativno malu litrazu postaviti svaku na svoje mesto, tako da neke defenitivno lete van, (Amazonka i ovaj limun koji je izdzigljao) a kakva ce biti biljna postavka u buduce, jos uvek nemam pojma, pusticu vreme da odradi svoje i da mi se neka ideja iskristalise.
Za sada to je to.. Nisam nesto vest u fotkanju, tako da jedva uspeh da uskljocam po koju fotku a da to lici na nesto.
Sve kritike i sugestije dobrodosle ...
A panj odlicno posluzio i napravio prirodnu pecinicu za moje male komunalce
Cekaju na semafor
Gupi podmladak...
DIY CO2 generator, bas me namucio, nikako nisam silikonom uspeo da ulepim crevo direkt na zatvarac a da ne ispusta gas, pa sam uzeo neke stare plasticne spojnice, ventilcice, racve, sta mi se naslo pod ruku i to zalepio "termo tehnologijom" pa na njih navukao creva, i sad sljaka kao blesavo. |
|
|
|
|
AquaShop
Sponzor
|
|
|
|
Y2K986
Akvarista
Registrovan: 18 Sep 2011
|
Lepo, lepo, nema sta. Samo nisi morao da muckas tu flasu sa kvascem pre slikanja.
Fina ideja sa puticem. Samo sto meni mnogo deluje pravolinijski, vestacko. Mozda da ga izvrdas malo... |
|
|
|
|
tusta
Akvarista
|
Nisam muckao flasu, uvek je takva, mozda zato sto nije kvasac u prahu, vec obican, svez, mala funtica kvasca...
a putic nece biti po cim biljke krenu da se malo vise sire, imam u planu skroz drugaciji setup za razliku od trenutnog |
|
|
|
|
MR.ARCHY
Banovan
Opomene: 2
Registrovan: 23 Jun 2011
|
neznam sta si htio da menjas exxxxxtraaa sve izgleda jos kad se biljke razrastu bice jos bolje |
|
|
|
|
LakiNena
Banovan
Opomene: 1
Registrovan: 21 Jul 2011
|
Jedno pitanje neshvatam kako radi ta kotilica jel je ona izolacija za malce ili stavis ribu da se tu okoti nego nisam siguran da malci mogu da prodju kroz tu mrezu inace akvarijum je strava!!!! |
|
|
|
|
Popaj
Akvarista
Registrovan: 06 Apr 2011
|
Ne znam da li si početnik, ali meni se dopada. |
|
|
|
|
tusta
Akvarista
|
@LakiNena - ma ovo nije klasicna kotilica, vec mrezasti mali kanister koji potopim u akvarijum, i sluzi mi i kao kotilica i kasnije za cuvanje mladih do recimo nedelju dana, kada ih prebacujem u jedan manji aq. A sto se tice samog procesa kocenja, izdvojim gupiku u nju, dodam dosta pistije da pliva po povrsini, i dodam mahovinu da prekrije dno, i to je to, ni jedan malac mi nije stradao od mame... bar ova gupika sto se kotila, uopste nije obracala paznju na malce, svo vreme je bila ekstra mirna
@Popaj - pa nekada davno pre petnaestak godina sam se bavio malo akvaristikom, u medjuvremenu mnogo toga je napredovalo, tako da mogu slobodno reci da sam ponovo pocetnik
Hvala na komplimentima, uskoro sledi update, posto sam neke stvari u biljnoj postavci menjao, a i biljna masa se povecava iz dana u dan |
|
|
|
|
jocika
Akvarista
Registrovan: 02 Jul 2011
|
Meni ovo super izgleda Svaka cast. Za tako kratko vreme si napravio sve ovo. Ja sam skoro zavrsio akvarijum i takoreci je jos u fazi cikliranja, sve je ok i sve funkcionise kako treba za sada, ali mi je problem da pronadjem biljke Moracu da putujem negde po njih, a jos nisam nacisto gde, tako da ja jos uvek nemam sta da predstavim |
|
|
|
|
Vlada991
Akvarista
Registrovan: 06 Avg 2011
|
@jocika Da ne reklamiram sada... Nadji na forumu ljudi shalju post/city/aks expressom... |
|
|
|
|
tusta
Akvarista
|
Mali update:
Neke biljkice su izbacene, neke dodate. Izgleda prilicno dzunglasto ali uskoro sledi trimovanje. Od ribica dodato jato neonki i filigera. Od rasvete 2 grolux lampe po 16W.
Atmosfera pod 2 x grolux:
Atmosfera pod 2 x grolux plus 3x20w stedljive daylight
U medjuvremenu sam formirao jos 2 manja akvarijuma od po 40 l. Desni za malce i levi mresni, u njemu trenutno eksperimentisem sa ukrstanjem gupija, dosao sa u posed do kvalitetnih uvoznih muzjaka, pa je steta da se to ne iskoristi, mada su u njemu i matice od drugih zivorotki....
I da... tu je i cetvrti, pretvoren u porodiliste...
A da li cu se zaustaviti na brojku od 4 akvarijuma... Cisto sumnjam, osim ukoliko me zena ne izbaci iz kuce |
|
|
|
|
Biohazard
Akvarista
Registrovan: 19 Sep 2011
|
Sto se tice zene "dobro dosao u klub" to su i meni rekli hahaha. A odlicno je sve svaka cast samo naprijed. Ovaj zadnji je bas porodiliste |
|
|
|
|
tusta
Akvarista
|
hvala |
|
|
|
|
Soundwave
Akvarista
Registrovan: 09 Okt 2011
|
za akvariumot.
Edno prasanje, DIY CO2 sistemot, ne ti ja smaluva PH vrednosta navecer ili go isklucuvas? |
|
|
|
|
tusta
Akvarista
|
radi non-stop, i nemam pojma kakvi su mi hemijski parametri vode, niti sam ikad merio...
... a gle ironije, hemicar sam po struci |
|
|
|
|
Soundwave
Akvarista
Registrovan: 09 Okt 2011
|
tusta :: |
radi non-stop, i nemam pojma kakvi su mi hemijski parametri vode, niti sam ikad merio...
... a gle ironije, hemicar sam po struci |
Јао e sega bas se usrami:)))))
Vidi, spored moe mislenje, fotosinteza rastenijata vrsat koga ima svetlina, znaci denje zemaat CO2 a ispustat kislorod, no ti im dodavas CO2 za pobrz proces i da s razvivaat dobro.
Ama nojke nema svetlina taka da stagniraat rastenijata, a CO2 postojano polnis, a gledam cuvas zivorotki, tie sakaat bogati vodi so kislorod, pa najdobro bi bilo da go vadis nojke crevoto , i taka ke ostani cist kislorod vo vodata, koj ribite ke go potrosat za edna vecer a drugiot den ke ima CO2 za rastenijata + ti ke dodavas. Sto znaci PH vrednosta nema da se smali mnogu, moze ke varira za malku no nema da im skodi na ribite |
|
|
|
|
|
|