Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 pranje filter mase Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
guppy4life
Akvarista

Opomene: 1
Registrovan: 27 Dec 2011

PorukaPoslao: Sre Jan 25, 2012 10:31 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

zanimaju me vasi predlozi kako da perem filter masu
da je perem u akvarijumskoj vodi ili nekako drugacije
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
AquaShop
Sponzor

PorukaPoslao: Sre Jan 25, 2012 10:31 pm Snimi Poruku Nazad na vrh

surcinac
Koristan akvarista

Registrovan: 28 Dec 2011

PorukaPoslao: Sre Jan 25, 2012 10:39 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Obavezno u akvarijumskoj vodi jer ces cesmovacom ubiti sve korisne bakterije u njoj.(ja recimo odspem vodu iz akvarijumau jednu kanticu i tu isperem ,biokugle ,keramiku itd )
pallmall
Akvarista

Registrovan: 13 Mar 2010

PorukaPoslao: Sre Jan 25, 2012 10:43 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Moja preporuka je da pereš samo u akvarijumskoj vodi.
jongi
Akvarista

Registrovan: 31 Avg 2010

PorukaPoslao: Sre Jan 25, 2012 10:54 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Sta imas od filter mase?Bio kugle,keramicke prstenove i ostale bioloske filtere u vodi iz aq,kada se za to ukaze poterba.Sundjeri ti onda sluze pre svega kao mehanicki filter, i ja njih perem pod mlazom vode, da ih dobro isperem i poboljsam protok vode.
guppy4life
Akvarista

Registrovan: 27 Dec 2011

PorukaPoslao: Sre Jan 25, 2012 11:04 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

odozgo je sundjer srednja rupa, ispod njega perlon vata, a na kraju sundjer sa najsitnijim rupama
Vlada991
Akvarista

Registrovan: 06 Avg 2011

PorukaPoslao: Sre Jan 25, 2012 11:15 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Vatu bacash/zamenish, sundjer operesh, bio kugle i keramiku po meni ne treba prati... Razz
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuMSN Messenger
surcinac
Koristan akvarista

Registrovan: 28 Dec 2011

PorukaPoslao: Sre Jan 25, 2012 11:18 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Vlada991 ::
Vatu bacash/zamenish, sundjer operesh... Razz

A za bio kugle ,keramiku itd jedini razlog pranja(u akvarijumskoj vodi pored toga da ne ubijes korisne bakterije ) je to da bi je oprao od vecih cestica koje se vremenom nakupe,pozz
nikouro
Urednik
Urednik

Registrovan: 14 Feb 2010

PorukaPoslao: Čet Jan 26, 2012 12:29 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Mehanicku filtraciju mozes da peres i u cesmusi ili da je zamenis sa novim filter materijalom posto i taj novi malo isperes u vrucoj vodi.
Biloski filter materijal uvek ali i samo uvek u akvarijumskoj vodi koju istakamo iz stakla. Sucinac je naveo razlog pranja ovog dela filtera.
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Srodne Teme
Tema Autor Forum Odgovori Poslao
Nema novih poruka Filter i filter-pumpa - razlika? Akvarij Početak u akvaristici 0 Ned Dec 22, 2024 1:33 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Filter bez cjevcice..? dragonborn2712 Filteri i pumpe 4 Pet Avg 09, 2024 10:31 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Stakleni filter Kasapinn01 Filteri i pumpe 2 Sub Jun 22, 2024 1:23 am Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Sunjer za filter Aleksandar193 Filteri i pumpe 5 Ned Jun 25, 2023 7:30 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Vazdusna pumpa za sundjer filter Milivoje Lampa Filteri i pumpe 6 Čet Nov 24, 2022 2:08 pm Pogledaj zadnje poruke

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Vaš Sajt  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 

eXTReMe Tracker