Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 USB akvarijum ? Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
Cvrc
Akvarista

Registrovan: 10 Jul 2011

PorukaPoslao: Pet Jan 13, 2012 2:29 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Pade mi na ovo malo pameti, da stavim mali akvarijum od jedno 5 litara za koze pored ekrana. E sad naravno posto je tu kompjuter idealno bi bilo kad bi se nekako napajao na usb. Pa me zanima jel pokusao neko nekad da uradi takav akvarijum, po netu vidim neka upustva za usb led rasvetu samo, ali nije poenta napraviti samo rasvetu. A vidim da u ponudi ima nekih akvarijuma na usb, sa sve filterom http://www.everythingusb.com/b.....20967.html

Pa ako neko ima neku ideju, predlog nek kaze slobodno Smile
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPoseti sajt autora
AquaShop
Sponzor

PorukaPoslao: Pet Jan 13, 2012 2:29 pm Snimi Poruku Nazad na vrh

Blue
Urednik
Urednik

Registrovan: 21 Jul 2009

PorukaPoslao: Pet Jan 13, 2012 4:35 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Vodi racuna da je USB port predvidjen za napajanje malih potrosaca, pa bilo kakvo grejanje, ozbiljnija rasveta ili pumpa ne dolaze u obzir.
Druga stvar, nemam pojma gde bi nasao minijaturnu vodenu pumpu koja radi na 5V.
Predlazem da napravis sve regularno, i ukljucis u steker, nije da je problem. Smile
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
Cvrc
Akvarista

PorukaPoslao: Pet Jan 13, 2012 4:37 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Hmm, pa pazi za 5-6 litara, ni nema vise mesta, koji filter i osvetljenje staviti ? Smile Mislim da je sve i 1 filter prejak za to :S
Blue
Urednik
Urednik

PorukaPoslao: Pet Jan 13, 2012 4:40 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ma jok, ja stavio mali hang-on na akv od 2-3 l, radi sjajno.
Cvrc
Akvarista

PorukaPoslao: Pet Jan 13, 2012 4:52 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Jel imas mozda temu od toga akvarijuma ili nesto ? Smile
Blue
Urednik
Urednik

PorukaPoslao: Pet Jan 13, 2012 5:04 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Pominjao sam na par mesta, nema nista posebno, pitaj sta god treba.
stefanovic^v
Akvarista

Registrovan: 29 Okt 2010

PorukaPoslao: Pet Jan 13, 2012 5:06 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Meni je na akvarijumu od 5 l,filter-potopni Atman 150 l/h.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPošalji email
Cvrc
Akvarista

PorukaPoslao: Pet Jan 13, 2012 5:08 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Pa koji filter mislim da sam nasao negde da si pisao atman HF-0100, medjutim on ima protok 160l ? Previse, ima regulaciju ?

Grejac imam jedan od 30w, neki stari, to je previse za tih 6 litara ? Posto u kuci nije bas toplo preko noci, da li bi one prezivele bez grejaca ?

Aeracija im potrebna pored tog filtera, nije ? Za rasvetu sta ? Smile

Eto udavih te Smile
Blue
Urednik
Urednik

PorukaPoslao: Pet Jan 13, 2012 5:27 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Da, kod mene je HF-0100, ima mehanicku regulaciju protoka od maksimuma do prakticno potpunog zaustavljanja, vrlo prakticno. Tih je, unutar akvarijuma je samo usisna cev koja nije glomazna, sve u svemu, vrlo prakticno. Skoro necujan, mala potrosnja, jedino sto nema bas nesto mesta za filter materijal.
Sto se tice grejaca, ako ti temperatura prostorije ne pada ispod 20C, nije obavezno, ako ide nize, pozeljno je. Ovo zavisi i od stanovnika.
Aeracija ti ne treba, za rasvetu mozes da stavis minijaturnu stednu za E14 grlo (ono manje), ima ih 7-8W u daylight varijanti, mozes sam da napravis neku armaturu ili uzmes neku malu stonu lampu, moze jako simpaticno da izgleda.
Cvrc
Akvarista

PorukaPoslao: Pet Jan 13, 2012 5:55 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Pa pada i to debelo, zavisno od spoljasnje temperature, jbg ipak je ovo kuca, nije stan. Ovaj od 30w nema termostat, to je previse za tu litrazu ? Mada ima tu jos jedan problem tu je vec nakacen na 1 uticnicu (dupla je u pitanju) komp i sve pored njega, a ovo stara kuca, ne znam koliko struje je sve u stanju da podnese :S Mada realno sve su to manji potrosaci. Pa drzao bih kozice, verovatno nista vise, mislim realno sta i staviti drugo u 5 litara ...
Blue
Urednik
Urednik

PorukaPoslao: Pet Jan 13, 2012 6:53 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Grejes li ti tu kucu, Cvrce? Smile
Vidjao sam ranije grejace od 10W, sa termostatom, raspitaj se malo. 30W bez termostata moze da bude rizicno (corba, corna, corba, corba). Smile
Za kozice je 15-ak C neki minimum, ali ne znam sta bi jos moglo na toj temperaturi, osim puzeva, cak je i za biljke problem.
Jato koi sarana? Smile Smile Smile Smile
stefanovic^v
Akvarista

Registrovan: 29 Okt 2010

PorukaPoslao: Pet Jan 13, 2012 7:09 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ja imam Atman At-F200,odlican filter.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPošalji email
Cvrc
Akvarista

PorukaPoslao: Pet Jan 13, 2012 7:27 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

ahahha u pet litara odma jato a ? Smile

Ne znam, ako skratim zicu onu grejnu grejacu jel ce on onda imati manje w ? Mada i ja sad idem u preterivanje :S
Blue
Urednik
Urednik

PorukaPoslao: Pet Jan 13, 2012 7:32 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Zapravo ce imati vecu disipaciju (vise W), a verovatno i izgori. Kraca zica - manji otpor - veca struja - veca snaga.
Mogao bi mozda redno da spojis jednu diodu (odgovarajuceg probojnog napona) i tako koristis grejac u samo jednoj poluperiodi, odnosno da radi okvirno na pola snage, ali ipak preporucujem nabavku odgovarajuceg, fabrickog, grejaca, narocito ako nisi u toku sa strujom, odnosno elektronikom, bezbednost je u pitanju.
VDO
Akvarista

Registrovan: 08 Dec 2011

PorukaPoslao: Pet Jan 13, 2012 7:39 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Odnosno filtar-ja imam jedan Aquael fan micro-250l/h,perfektan filtar za mali akvarijum.Veoma tih,moje se regulisati potok vode-radi u jedan 11 l akvarijum.Za osvetlenje moje se uraditi s adaptor za 12v i neko led ili slicne lampe oko 5w. Smile
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Srodne Teme
Tema Autor Forum Odgovori Poslao
Nema novih poruka Filteri i pumpe za akvarijum ilijaucz Akvarijumi 0 Uto Dec 03, 2024 5:11 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Akvarijum bolni pocetak! bogida Akvarijumi 0 Čet Okt 10, 2024 8:11 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Akvarijum bolni pocetak! bogida Akvarijumi 0 Čet Okt 10, 2024 6:55 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Manji akvarijum (20l) Likann17 Početak u akvaristici 0 Čet Apr 18, 2024 11:31 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Biljke za Južnoamerički biotop akvarijum BlackRaven Biljke 0 Sre Apr 10, 2024 10:44 am Pogledaj zadnje poruke

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Vaš Sajt  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 

eXTReMe Tracker