Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 visina Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
DZIMI
Akvarista

Opomene: 1
Registrovan: 19 Jan 2012

PorukaPoslao: Ned Feb 19, 2012 2:53 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

ja sam postavljao temu u obavestenja pa mi je zato obrisana,nov sam pa nisam znao.izvinjavam se....

kupio sam akvarijum dimenzije,duzina 90,visina,60,sirina 40..
planiram da to bude biljni akvarijum,ali me plasi visina.

da li je ovo velika visina za biljni akvarijum??
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPošalji emailAIM AdresaYahoo MessengerMSN MessengerICQ broj
AquaShop
Sponzor

PorukaPoslao: Ned Feb 19, 2012 2:53 pm Snimi Poruku Nazad na vrh

bjelos
Urednik
Urednik

Registrovan: 17 Jan 2011

PorukaPoslao: Ned Feb 19, 2012 3:09 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Postavio si u obavestenja, a drugi put si istu temu postavio dva puta. Samo polako, bez zurbe.

Sto se tice tvoje teme, za biljnje akvarijume po mom misljenju, sve preko 50 cm je mnogo. Opet, zavisi sta zelis od biljnog akvarijuma. Takodje, zavisi od vrste i kolicine svetla koje planiras u tom akvarijumu. Napisi nam za pocetak nesto vise o tome.

Poslednji izmenio bjelos dana Ned Feb 19, 2012 3:09 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
DZIMI
Akvarista

PorukaPoslao: Ned Feb 19, 2012 3:20 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

izvinjavam se jos jednom...

bjelos znas kako ja sam nov u ovome i ne razumem se toliko..
za sada od svetla imam dve neonke duzine, jedna 50 cm,druga 70 i planiram jos 3 stedljive sijalice po 40w.

pa znas kako,opet kazem nov sam,pa ne znam ni ja sta zelim od biljnog akvarijuma,mozes ti da mi das neku ideju sta bi bilo najbolje,jel mnogo su mi rekli da ne pokusavam sa biljnim,jel je velika visina......?
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPošalji emailAIM AdresaYahoo MessengerMSN MessengerICQ broj
Aquamen
Akvarista

Registrovan: 19 Dec 2011

PorukaPoslao: Ned Feb 19, 2012 3:32 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Zdravo komsija. Wink

Cestitam na novom akvarijumu. Bravo

Ako mislis sa neonkama da ga osvetljavas jeste malo povisok.

Treba ti svetlo koje ce moci da se probije do dna akvarijuma.

Jedino da spustis pregradno staklo za 10cm, gornji deo zatamnis ili jos bolje oblozis i iskoristis taj deo kao haubu za neonke.
DZIMI
Akvarista

PorukaPoslao: Ned Feb 19, 2012 3:38 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

cao komso Smile

hvala puno,ali kad su mi rekli to za visinu razocarao sam se,a toliko sam bio srecan zbog njega.. Smile))

ali ja vec imam haubu,u kojoj su smestene one 2 neonke...

znaci na prvom mestu mora da mi bude jako osvetljenje,pa onda sve ostalo?

jel ima jos neko resenje?
sale75bgd
Urednik
Urednik

Registrovan: 03 Nov 2009

PorukaPoslao: Ned Feb 19, 2012 3:43 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ako komsa nema, sumnjam da ima iko Wink
Posle ces da pitas zasto ti se brisu teme i zasto ljudi cute...sami sebi skacete za vrat.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuMSN Messenger
DZIMI
Akvarista

PorukaPoslao: Ned Feb 19, 2012 3:50 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

sale nisam ja to namerno uradio!
Proba
Akvarista

Registrovan: 27 Dec 2010

PorukaPoslao: Ned Feb 19, 2012 3:52 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ako ti finansijske i tehnicke mogucnosti dozvoljavaju, MH rasveta bi tu mogla pomoci.
Mogu i T5 lampe, ali onda moras pazljivije birati biljke.
DZIMI
Akvarista

PorukaPoslao: Ned Feb 19, 2012 4:02 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

aa problem je sto mi finansijske mogucnosti ne dozvoljavaju..

boga mi akvaristika je skup sport.. Wink

a znaci nije dovoljno dve neonke od 50 cm, druga 70 i jos 3 stedljivie sijalice po 40w?
naravno tu ce biti hranljiva podloga i CO2
Proba
Akvarista

PorukaPoslao: Ned Feb 19, 2012 4:12 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Pretpostavljam da su u pitanju T8 lampe, NN proizvodjaca, snage oko 20-25W. Za ove "stedljive" od 40W jos nisam cuo. Ili nisu stedljive, ili nisu 40W.
Sve u svemu, nemoj muciti sebe ni biljke.
Predlazem ti 3 mogucnosti:
1. Zameni akvarijum, nekim nizim.
2. Zameni kompletnu rasvetu ili
3. Odustani od biljnog akvarijuma.

Poslednji izmenio Proba dana Ned Feb 19, 2012 4:12 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
DZIMI
Akvarista

PorukaPoslao: Ned Feb 19, 2012 4:21 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

poslao sam ti na pp te stedljive sijalice...
Proba
Akvarista

PorukaPoslao: Ned Feb 19, 2012 6:02 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Proba ::

Predlazem ti 3 mogucnosti:
1. Zameni akvarijum, nekim nizim.
2. Zameni kompletnu rasvetu ili
3. Odustani od biljnog akvarijuma.
Sijam king
Akvarista

Registrovan: 06 Jan 2012

PorukaPoslao: Pon Feb 20, 2012 9:48 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

E sad se izvinjavam unapred ako cu nekog da uvredim ali moj ujak ima biljni od 100 l visina mu je 45 cm i nista mu ne fali samo sto im malo jace sijalice i visoko bilje.Bilje trimuje jednom mesecno po 10cm toliko raste ima hranjiivu podlogu i kvarc tj sve ukupno negde 6 cm i jos sto nije napunio aq do kraja ostavio je 2 cm do vrha., ada dodaje co2 u velikim kolicinama i prihranjuje ih nekim klincima nzm koji su vda tri puta nedeljno pali 3 sijalice od 60w a ostale sumu 3 neonke nzm koje i 2 stedjive ,prepuno elektronike nemam pojma kako ta tri ventilatora hlade to ali....Very Happy
sale75bgd
Urednik
Urednik

Registrovan: 03 Nov 2009

PorukaPoslao: Pon Feb 20, 2012 9:49 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Zasto mislis da si ikoga uvredio? Kakve veze ima tvoj post sa Dzimijevim?
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuMSN Messenger
Sijam king
Akvarista

Registrovan: 06 Jan 2012

PorukaPoslao: Uto Feb 21, 2012 11:26 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

pa samo sam rekao da ne mora da menja visinu aq jest da je malo visok za tu rabotu ali nije strasno Very HappyVery Happy:Dmoze da radi svoj posao Very HappyVery HappyVery Happy samo to
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Srodne Teme
Tema Autor Forum Odgovori Poslao
Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati akvarijum 110x60x50 60 visina sini82bla Tražnja 18 Čet Dec 23, 2010 5:41 pm Pogledaj zadnje poruke

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Akvarističko društvo Srbije  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 

eXTReMe Tracker
Akvaristika
rss
Creative Commons License