Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 Voce i povrce Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
Cvrc
Akvarista

Registrovan: 10 Jul 2011

PorukaPoslao: Pet Dec 09, 2011 1:02 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Zamolio bih nekog ako ima dovoljno volje, da napise kako se sta od voca i povrca priprema za davanje ribicama. Hteo bi da im dajem sto vise tog prirodnog, ali nemam pojma kako sta treba da se pripremi Rolling Eyes
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPoseti sajt autora
AquaShop
Sponzor

PorukaPoslao: Pet Dec 09, 2011 1:02 pm Snimi Poruku Nazad na vrh

bojan86
Akvarista

Registrovan: 02 Jan 2011

PorukaPoslao: Pet Dec 09, 2011 1:06 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Uzmeš šargarepu, kupus, tikvice... Prokuvaš toliko da postane mekano, da ribe mogu da jedu. Spustiš na dno akvarijuma i videćeš veliku sreću tvojih riba, puževa i kozica.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPošalji email
deak
Urednik
Urednik

Registrovan: 13 Maj 2010

PorukaPoslao: Pet Dec 09, 2011 1:14 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Najvazniji faktor kod hranjenja jeste koju vrstu ribica imas pa tek ondak dajemo savete sta bi mogao njima davati jer nije pametno svim vrstama davati meso ili povrce. Kazi sta imas od ribica pa da te uputimo u pravi smer.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
Jovan85
Akvarista

Registrovan: 10 Jan 2011

PorukaPoslao: Pet Dec 09, 2011 1:19 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

deak ::
Najvazniji faktor kod hranjenja jeste koju vrstu ribica imas pa tek ondak dajemo savete sta bi mogao njima davati jer nije pametno svim vrstama davati meso ili povrce. Kazi sta imas od ribica pa da te uputimo u pravi smer.

Upravo tako!
Cvrc
Akvarista

Registrovan: 10 Jul 2011

PorukaPoslao: Pet Dec 09, 2011 1:32 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Pa za sad samo koridorasi i ancistrusi. Ali bice jos tetre, neonke i par kribova.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPoseti sajt autora
kaplarm
Akvarista

Registrovan: 05 Jul 2010

PorukaPoslao: Pet Dec 09, 2011 3:24 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Zelena salata, sargarepa, grasak ( ocscen od opne ), blitva, krastavac, tikvica. Naravno sve ovo prokuvano. Ancistrusi ce jesti , za koridorase ne znam ali predpostavljam da ce se i oni jesti.
bojan86
Akvarista

PorukaPoslao: Pet Dec 09, 2011 3:31 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Kod mene i koridorasi jedu. Čak i živorotke malo grickaju.
Vlada991
Akvarista

Registrovan: 06 Avg 2011

PorukaPoslao: Pet Dec 09, 2011 3:56 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ne verujem da ce tetre bash jesti povrce... Imam 40 tetri u akvarijumu i ni jedna do sada, za ovih 3 meseca nije ni pipnula povrce. Zivorotke i puzevi ce jesti povrce, one tamane skoro sve... Prokuvaj nekih 10tak minuta da lepo omeksha i samo ubaci. Ali, ne preteruj sa ubacivanjem, ubaci taman toliko da recimo pojedu preko noci. Ukoliko ubacish vishe i oni imaju za 2-3 dana pochece da se kvari i prljace vodu. Ja sam ubacivao povrce 1 nedeljno, ali svake nedelje razlichito povrce (shargarepa, krastavac, paprika itd... pa onda vratim iz pochetka).
Image

Tako je kod mene izlgedalo kada sam prvi put ubacio. Ubacio sam i vishe nego shto treba...
Pozdrav.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuMSN Messenger
joca93knj
Akvarista

Registrovan: 19 Mar 2010

PorukaPoslao: Pet Dec 09, 2011 6:04 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

naravno moras da budes 100% siguran da nije prskano nista...ja sam imao slucaj gde su mi oko 100-tinak malih ancistursa pocrkali posle ruckanja krastavca sa pijace za koga je prodavac tvrdio da nije prskan...
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuMSN Messenger
Fiber
Akvarista

Registrovan: 21 Avg 2011

PorukaPoslao: Pet Dec 09, 2011 6:54 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ja moje stanovnike hranim svaki dan kuavnim povrcem, uglavnom svaki dan ubacujem drugu vrstu (salata, krastavac, paprika, sargarepa) i svi se raduju.
Mada sam primetio da sargarepu najmanje vole, nju jedu amazonci i oni mali barski puzevi. Al zato gupiji, koridorasi i ancistrusi prozdiru krastavac i zelenu salatu.
Bojan
Administrator
Administrator

Registrovan: 25 Feb 2009

PorukaPoslao: Pet Dec 09, 2011 6:57 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Treba eksperimentisati i svasta probavati. Bitno je da ponudjena hrana bude meka da mi je ribe lakse pojele zatim prvi put dati malo da ispitate da li su zainteresovane za tu hranu. Ako nece izbacite, mada ce se uvek naci neki izjelica koji nece odoleti.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPošalji emailPoseti sajt autora
bojan86
Akvarista

PorukaPoslao: Pet Dec 09, 2011 11:16 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Takođe i moju šargarepu slabo ko jede. Ali zato, preko noći od kupusa ne osatne ništa.
Blue
Urednik
Urednik

Registrovan: 21 Jul 2009

PorukaPoslao: Sub Dec 10, 2011 7:39 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ni kod mene sargarepa nije bas na top listi, a tikvice i spanac su omiljene. Smile
Sto se tice pripreme, par minuta u mikrotalasnoj, u samo malo vode.
surcinac
Akvarista

Registrovan: 28 Dec 2011

PorukaPoslao: Sre Dec 28, 2011 7:07 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Sargarepa,tikvice ,krastavac ,kupus,zelena salata,grasak naravno sve to nekoliko minuta kuvati da postane mekano .Nema pravila neke ribe ce jesti ,a neke ne ,mada vecina ce se vremenom navici i zato kao sto bojan kaze treba eksperimentisati i probati jer je to veoma zdravo za njih.pozz
tibban
Akvarista

Registrovan: 16 Jan 2012

PorukaPoslao: Uto Jan 17, 2012 4:12 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

A za Malawce koje povrce je najatraktivnije????????
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Akvarističko društvo Srbije  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 

eXTReMe Tracker
Akvaristika
rss
Creative Commons License