| Autor |
Poruka |
Cvrc
Akvarista

Registrovan: 10 Jul 2011
|
Zamolio bih nekog ako ima dovoljno volje, da napise kako se sta od voca i povrca priprema za davanje ribicama. Hteo bi da im dajem sto vise tog prirodnog, ali nemam pojma kako sta treba da se pripremi  |
|
|
|
    |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
bojan86
Akvarista

Registrovan: 02 Jan 2011
|
Uzmeš šargarepu, kupus, tikvice... Prokuvaš toliko da postane mekano, da ribe mogu da jedu. Spustiš na dno akvarijuma i videćeš veliku sreću tvojih riba, puževa i kozica. |
|
|
|
    |
 |
deak
Urednik

Registrovan: 13 Maj 2010
|
Najvazniji faktor kod hranjenja jeste koju vrstu ribica imas pa tek ondak dajemo savete sta bi mogao njima davati jer nije pametno svim vrstama davati meso ili povrce. Kazi sta imas od ribica pa da te uputimo u pravi smer. |
|
|
|
   |
 |
Jovan85
Akvarista

Registrovan: 10 Jan 2011
|
| deak :: |
| Najvazniji faktor kod hranjenja jeste koju vrstu ribica imas pa tek ondak dajemo savete sta bi mogao njima davati jer nije pametno svim vrstama davati meso ili povrce. Kazi sta imas od ribica pa da te uputimo u pravi smer. |
Upravo tako! |
|
|
|
   |
 |
Cvrc
Akvarista

Registrovan: 10 Jul 2011
|
Pa za sad samo koridorasi i ancistrusi. Ali bice jos tetre, neonke i par kribova. |
|
|
|
    |
 |
kaplarm
Akvarista

Registrovan: 05 Jul 2010
|
Zelena salata, sargarepa, grasak ( ocscen od opne ), blitva, krastavac, tikvica. Naravno sve ovo prokuvano. Ancistrusi ce jesti , za koridorase ne znam ali predpostavljam da ce se i oni jesti. |
|
|
|
   |
 |
bojan86
Akvarista

|
Kod mene i koridorasi jedu. Čak i živorotke malo grickaju. |
|
|
|
    |
 |
Vlada991
Akvarista

Registrovan: 06 Avg 2011
|
Ne verujem da ce tetre bash jesti povrce... Imam 40 tetri u akvarijumu i ni jedna do sada, za ovih 3 meseca nije ni pipnula povrce. Zivorotke i puzevi ce jesti povrce, one tamane skoro sve... Prokuvaj nekih 10tak minuta da lepo omeksha i samo ubaci. Ali, ne preteruj sa ubacivanjem, ubaci taman toliko da recimo pojedu preko noci. Ukoliko ubacish vishe i oni imaju za 2-3 dana pochece da se kvari i prljace vodu. Ja sam ubacivao povrce 1 nedeljno, ali svake nedelje razlichito povrce (shargarepa, krastavac, paprika itd... pa onda vratim iz pochetka).
Tako je kod mene izlgedalo kada sam prvi put ubacio. Ubacio sam i vishe nego shto treba...
Pozdrav. |
|
|
|
    |
 |
joca93knj
Akvarista

Registrovan: 19 Mar 2010
|
naravno moras da budes 100% siguran da nije prskano nista...ja sam imao slucaj gde su mi oko 100-tinak malih ancistursa pocrkali posle ruckanja krastavca sa pijace za koga je prodavac tvrdio da nije prskan... |
|
|
|
    |
 |
Fiber
Akvarista

Registrovan: 21 Avg 2011
|
Ja moje stanovnike hranim svaki dan kuavnim povrcem, uglavnom svaki dan ubacujem drugu vrstu (salata, krastavac, paprika, sargarepa) i svi se raduju.
Mada sam primetio da sargarepu najmanje vole, nju jedu amazonci i oni mali barski puzevi. Al zato gupiji, koridorasi i ancistrusi prozdiru krastavac i zelenu salatu. |
|
|
|
   |
 |
Bojan
Administrator

Registrovan: 25 Feb 2009
|
Treba eksperimentisati i svasta probavati. Bitno je da ponudjena hrana bude meka da mi je ribe lakse pojele zatim prvi put dati malo da ispitate da li su zainteresovane za tu hranu. Ako nece izbacite, mada ce se uvek naci neki izjelica koji nece odoleti. |
|
|
|
     |
 |
bojan86
Akvarista

|
Takođe i moju šargarepu slabo ko jede. Ali zato, preko noći od kupusa ne osatne ništa. |
|
|
|
    |
 |
Blue
Urednik

Registrovan: 21 Jul 2009
|
Ni kod mene sargarepa nije bas na top listi, a tikvice i spanac su omiljene.
Sto se tice pripreme, par minuta u mikrotalasnoj, u samo malo vode. |
|
|
|
   |
 |
surcinac
Akvarista

Registrovan: 28 Dec 2011
|
Sargarepa,tikvice ,krastavac ,kupus,zelena salata,grasak naravno sve to nekoliko minuta kuvati da postane mekano .Nema pravila neke ribe ce jesti ,a neke ne ,mada vecina ce se vremenom navici i zato kao sto bojan kaze treba eksperimentisati i probati jer je to veoma zdravo za njih.pozz |
|
|
|
   |
 |
tibban
Akvarista

Registrovan: 16 Jan 2012
|
A za Malawce koje povrce je najatraktivnije???????? |
|
|