| Autor |
Poruka |
niza92
Akvarista

Registrovan: 02 Jan 2010
|
ja sam se odmah bacio na posao pa izneo bure za tursiju na terasu i napunio snegom.  |
|
|
|
    |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
deak
Urednik

Registrovan: 13 Maj 2010
|
Ja svake zime skupljam sneg ali samo dok pada sneg i uvek sveze skupljam jer ako odstoji pokupi sve i svasta i voda bude malo mutna. Sad stalno pada tako da ima stalno svez sneg i kad izmerim ja dobijam oko 10ms sto je isto jako dobro. Ubacio sam u svaki biljni akvarium i bilje u roku od 24h stvarno su podobili zelenu boju a neki pocrveneli . Jako je dobra ksinica a i sneg. |
|
|
|
   |
 |
joca93knj
Akvarista

Registrovan: 19 Mar 2010
|
pa da li da ga kuvam onda ili ne ?  |
|
|
|
    |
 |
Anboy
Urednik

Registrovan: 16 Feb 2011
|
Ja nista ne kuvam jer me mrzi i nikada nista nije uginulo. |
|
|
|
   |
 |
nikouro
Urednik

Registrovan: 14 Feb 2010
|
Vidim da se zimska carolija prosirila po celoj zemlji. NIje samo deci zanimljivo sa ovim snegom, vec i nama koji nemamo RO aparate.
Ovih dana sam negde oko 30 litara vode pripremio a planiram jos.
Vidim da ima raznih saveta, pa evo jos jednog.
Sneg ubacujem u ekspres loncu od 8 litara i kuvam sve dok ne provri ( lako je nama kojima imamo sporete ), normalno lonac je pokriven obicnim poklopcem. Posto vri nekih 10-15 min, lonac sklonim napolje kako bi se ohladi. Hladnu vodu iz lonca pomocu creva prelivam u balone od 6 l., ali samo vodu sa sredine lonca. Nemojte kupiti vodu sa dna i sa vrha.
Da sad ne bih pisao u mikrosimense, vecina nas se ne razume u tu mernu jedinicu.
pH vode je od 5,8 do 6,2 ( stapici )
Kh je 1 - 2 ( Sera kh tester )
Dh .. nazalost nemam kapi , tako da ko ima moze da postavi rezultat. |
|
|
|
    |
 |
 |
joca93knj
Akvarista

Registrovan: 19 Mar 2010
|
ja pripremio 2.5l ... ...
i nikako niko da mi napise sta sve moze da se mresti u ovoj vodi...??? |
|
|
|
    |
 |
nikouro
Urednik

|
Uglavnom Juzno amerikanci ( i poneka riba sa drugog biotopa ) kojoj je potrebna niska tvrdoca vode i manji ph.
Ovde bih pre svega NAPOMENUO da se igranjem sa vrednostima vode moze ugroziti zivot same ribe. Tako da bih svima koji nemaju iskustva sa pomeranjem parametara vode savetovao da PRVO se dobro raspitate sta, koliko, kada. scim ....itd. pa tek onda se upustite u "igru" za mrest riba. |
|
|
|
    |
 |
No 1
Urednik

Registrovan: 17 Avg 2009
|
Bas si se pomucio oko snega ,valjda ce da ,,padne,, neki mrest, daj boze ! |
|
|
|
   |
 |
nikouro
Urednik

|
Ma veruj mi da nisam uopste. Plasticna kanta od 18 lit., jedan ekspres lonac i ...... ceo rad se sveo na 5 min. vremena. Nisam morao da visim nad loncem jer nista nije moglo da zagori u njemu .
Mrest ... nadam se bice u skorije vreme ...samo da resim neke novonastale situacije  |
|
|
|
    |
 |
nemanjask
Urednik

Registrovan: 29 Nov 2010
|
Podseti me Anboy, krenuo sam i ja u avanturu sirotinjskog RO Danas je voda od snega stvarno čista! |
|
|
|
   |
 |
sale75bgd
Urednik

Registrovan: 03 Nov 2009
|
A tebi je Nemanja stvarno daleko da dodjes autom 1 u mesec dana po spremljenu RO vodu kod mene... |
|
|
|
    |
 |
Anboy
Urednik

Registrovan: 16 Feb 2011
|
E ljudi Prebacio sam pre 2.5dana list sa ikrom od skalara u vodu od snega (ne prokuvanu i ne prociscenu) eno vise malci punoglaci od skalara Juce sam stavio par tetri belih i barbusa zelenih na mrest pa cu da vidim rezultate (mada sam dodao i malo RO vode jer snegovace nisam imo dovoljno). |
|
|
|
   |
 |
nikouro
Urednik

|
Evo jedan kalkulator koji bi mogao da vam pomogne u ocitanim rezultatima kod ukupne tvrdoce vode ( dGH ) :
- Kalkulator |
|
|
|
    |
 |
boki 013
Akvarista

Registrovan: 28 Nov 2010
|
hvala za temu uspeo sam da razmnozim coridoras pande  |
|