Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 Voda od snega Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
niza92
Akvarista

Registrovan: 02 Jan 2010

PorukaPoslao: Ned Feb 05, 2012 8:15 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

ja sam se odmah bacio na posao pa izneo bure za tursiju na terasu i napunio snegom. Very Happy
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuMSN Messenger
AquaShop
Sponzor

PorukaPoslao: Ned Feb 05, 2012 8:15 pm Snimi Poruku Nazad na vrh

deak
Urednik
Urednik

Registrovan: 13 Maj 2010

PorukaPoslao: Pon Feb 06, 2012 8:50 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ja svake zime skupljam sneg ali samo dok pada sneg i uvek sveze skupljam jer ako odstoji pokupi sve i svasta i voda bude malo mutna. Sad stalno pada tako da ima stalno svez sneg i kad izmerim ja dobijam oko 10ms sto je isto jako dobro. Ubacio sam u svaki biljni akvarium i bilje u roku od 24h stvarno su podobili zelenu boju a neki pocrveneli Very Happy. Jako je dobra ksinica a i sneg.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
joca93knj
Akvarista

Registrovan: 19 Mar 2010

PorukaPoslao: Pon Feb 06, 2012 10:17 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

pa da li da ga kuvam onda ili ne ? Very Happy
Anboy
Urednik
Urednik

Registrovan: 16 Feb 2011

PorukaPoslao: Pon Feb 06, 2012 10:42 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ja nista ne kuvam jer me mrzi i nikada nista nije uginulo.
nikouro
Urednik
Urednik

Registrovan: 14 Feb 2010

PorukaPoslao: Pon Feb 06, 2012 11:22 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Vidim da se zimska carolija prosirila po celoj zemlji. NIje samo deci zanimljivo sa ovim snegom, vec i nama koji nemamo RO aparate.
Ovih dana sam negde oko 30 litara vode pripremio a planiram jos.
Vidim da ima raznih saveta, pa evo jos jednog.
Sneg ubacujem u ekspres loncu od 8 litara i kuvam sve dok ne provri ( lako je nama kojima imamo sporete Smile ), normalno lonac je pokriven obicnim poklopcem. Posto vri nekih 10-15 min, lonac sklonim napolje kako bi se ohladi. Hladnu vodu iz lonca pomocu creva prelivam u balone od 6 l., ali samo vodu sa sredine lonca. Nemojte kupiti vodu sa dna i sa vrha.
Da sad ne bih pisao u mikrosimense, vecina nas se ne razume u tu mernu jedinicu.
pH vode je od 5,8 do 6,2 ( stapici )
Kh je 1 - 2 ( Sera kh tester )
Dh .. nazalost nemam kapi Sad , tako da ko ima moze da postavi rezultat.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPoseti sajt autora
joca93knj
Akvarista

Registrovan: 19 Mar 2010

PorukaPoslao: Pon Feb 06, 2012 1:16 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

ja pripremio 2.5l ... Very Happy ...
i nikako niko da mi napise sta sve moze da se mresti u ovoj vodi...???
nikouro
Urednik
Urednik

PorukaPoslao: Pon Feb 06, 2012 1:31 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Uglavnom Juzno amerikanci ( i poneka riba sa drugog biotopa ) kojoj je potrebna niska tvrdoca vode i manji ph.
Ovde bih pre svega NAPOMENUO da se igranjem sa vrednostima vode moze ugroziti zivot same ribe. Tako da bih svima koji nemaju iskustva sa pomeranjem parametara vode savetovao da PRVO se dobro raspitate sta, koliko, kada. scim ....itd. pa tek onda se upustite u "igru" za mrest riba.
No 1
Urednik
Urednik

Registrovan: 17 Avg 2009

PorukaPoslao: Pon Feb 06, 2012 1:34 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Bas si se pomucio oko snega ,valjda ce da ,,padne,, neki mrest, daj boze !
nikouro
Urednik
Urednik

PorukaPoslao: Pon Feb 06, 2012 1:57 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Ma veruj mi da nisam uopste. Plasticna kanta od 18 lit., jedan ekspres lonac i ...... ceo rad se sveo na 5 min. vremena. Nisam morao da visim nad loncem jer nista nije moglo da zagori u njemu smeh.
Mrest ... nadam se bice u skorije vreme ...samo da resim neke novonastale situacije Sad
nemanjask
Urednik
Urednik

Registrovan: 29 Nov 2010

PorukaPoslao: Pon Feb 06, 2012 5:10 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Podseti me Anboy, krenuo sam i ja u avanturu sirotinjskog RO Laughing Danas je voda od snega stvarno čista!
sale75bgd
Urednik
Urednik

Registrovan: 03 Nov 2009

PorukaPoslao: Pon Feb 06, 2012 7:17 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

A tebi je Nemanja stvarno daleko da dodjes autom 1 u mesec dana po spremljenu RO vodu kod mene...
Anboy
Urednik
Urednik

Registrovan: 16 Feb 2011

PorukaPoslao: Sre Feb 08, 2012 8:47 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

E ljudi Prebacio sam pre 2.5dana list sa ikrom od skalara u vodu od snega (ne prokuvanu i ne prociscenu) eno vise malci punoglaci od skalara Very Happy Juce sam stavio par tetri belih i barbusa zelenih na mrest pa cu da vidim rezultate (mada sam dodao i malo RO vode jer snegovace nisam imo dovoljno).
nikouro
Urednik
Urednik

PorukaPoslao: Sre Feb 08, 2012 1:53 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Evo jedan kalkulator koji bi mogao da vam pomogne u ocitanim rezultatima kod ukupne tvrdoce vode ( dGH ) :

- Kalkulator
boki 013
Akvarista

Registrovan: 28 Nov 2010

PorukaPoslao: Sub Feb 11, 2012 1:59 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

hvala za temu uspeo sam da razmnozim coridoras pande Smile
matija
Akvarista

Registrovan: 09 Feb 2012

PorukaPoslao: Sub Feb 11, 2012 2:32 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

a prokuvavanje ledenica? Very Happy
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Srodne Teme
Tema Autor Forum Odgovori Poslao
Nema novih poruka mutna voda vblagoje Početak u akvaristici 3 Pon Maj 14, 2012 8:11 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka ROSA-voda joca93knj Hemija 9 Ned Maj 06, 2012 9:41 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Voda Nis krlle83 Hemija 4 Pet Maj 04, 2012 11:36 am Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Zuta voda sasa-srb Početak u akvaristici 16 Čet Apr 26, 2012 9:55 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka "Crna Voda" akvarijum :) plavsic88 Akvarijumi 19 Uto Apr 03, 2012 10:54 pm Pogledaj zadnje poruke

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Akvarističko društvo Srbije  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 

eXTReMe Tracker
Akvaristika
rss
Creative Commons License