| Autor |
Poruka |
markobg84
Slučajni Prolaznik
Registrovan: 04 Jan 2012
|
treba mi pomoc,imao sam kristalno cistu vodu,imam akvarijum 80x60x20...prvo sam imao hanging filter 607h(spoljasni filter kroz koji prolazi voda i vraca se ko fontana u akvarijum)stavio sam panj ali ga nisam otkuvao i voda je postala braon,iznervirao sam se i uz taj filter napravio spoljasni filter sa vata-bio kugle pa vata-beramika i na kraju vata-aktivni ugalja i sundjer odozgo...sad mi taj filter filtrira sa jedne strane a ovaj sa druge...zbog par ribica sto su uginule receno mi je da stavim saproex i od tad mi je voda mutna i pored ova dva filtera....molim za savet ako neko zna ? moze i sms na 064xxxxxxx...hvala unapred marko |
|
|
|
   |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
Raka
Akvarista

Opomene: 1
Registrovan: 21 Dec 2010
|
pozdrav .zbog saporeksa nije jer jaga koristim stasi drugo radijo moze od velike kolicine hrane a ne od saporeksa... |
|
|
|
    |
 |
misoo83
Akvarista

Registrovan: 10 Sep 2009
|
Zamutila ti se voda zato sto taj lek ubija i korisne bakterije u bio filteru sto znaci da sad imas akvarijum bez korisnih bakterija i sve treba da se formiraju ispocetka i tek onda ces imati "normalnu" vodu. |
|
|
|
    |
 |
deak
Urednik

Registrovan: 13 Maj 2010
|
Greska nad greskom, drvo ne iskuvano ispusta sve i svasta zato ti je voda mutna ustvari zuta sto nekim ribicama ne odgovara a zavisi jos koju vrstu drveta si stavio unutra. Sve u svemu daj podatke i lepo sve iz pocetka da to resima da imas normalan akvarium. |
|
|
|
   |
 |
markobg84
Slučajni Prolaznik
|
sad su mi rekli da stavim blactopur..ja vise ne znam sta da radim... |
|
|
|
   |
 |
deak
Urednik

Registrovan: 13 Maj 2010
|
Daj podatke akvariuma, velicina, filter, osvetljenje ... ako trazis pomoc od nas ondak zapostavi pet shop. |
|
|
|
   |
 |
Aquamen
Akvarista

Registrovan: 19 Dec 2011
|
Samo da dodam jos jedno pitanje.....
Od kad ti stoji taj aktivni ugalj u filteru ?
pozdrav |
|
|
|
   |
 |
markobg84
Slučajni Prolaznik
|
e ovako,evo sve ponovo da pojasnim...akvarijum sam napravio pre mesec dana,od tad sam ga praznio vec jednom a to je posle toga kad mi se zamutila voda od onog panja..oprao ga,prokuvao sve sto ide u njega,napravio spoljni filter gde sam stavio na dno vata pa preko biokocke,pa opet vata a preko keramiku,pa opet vata a preko aktivni ugalj i na kraju vata pa sundjer...filter je 23cmx20cm a visina 60cm...od osvetljenja imam led traku 40cm,svetli bele boje...
............................................................................
5:44
evo i par slika ako mogu da pomognu
..........................................................................
5:44
..........................................................................
5:45
...............................................................................
poruku izmenio nikouro :::
Postoji opcija Izmeni sto znaci jos i dopuni. |
|
|
|
   |
 |
sale_
Akvarista

Registrovan: 21 Nov 2010
|
mare...
-drzi se osnova, nema potrebe komplikovati stvari. u filter stavi ovim redom: prljava voda->sundjer->vata->kugle->keramika->cista voda.
nikakav sendvic naizmenicno sa vatom itd. pranje filtera kada moras, neka bude samo taj sundjer, ostalo ne diras.
aktivni ugalj ti je apsolutno nepotreban. izvadi ga iz filtera,nema potrebe da ga koristis za stalno.svakih mesec dana ces se zezati oko pripreme i pranja, prljanja, pa ti zamuti vodu ako nisi bas dobro oprao,i opet dajes novac za nesto sto ti ne treba.u bg-u je ok voda.
-nemoj kupovati nikakva sredstva tipa baktozim ili nitrivec. cisto bacanje para. pomaze jako malo i ne vredi taj novac. za taj novac uzmi kvalitetniju hranu ili kupi jos keramike za filter.
-treba ti srpljenja, dosta stpljenja. kada ti se do kraja ciklira akvarijum, redovno odrzavas i menjas po deo vode,neces imati problema ni sa bolestima, uginucima, niti za kupovinom preparata i ribica. |
|
|
|
   |
 |
sale75bgd
Urednik

Registrovan: 03 Nov 2009
|
I moram da dodam, poslusaj Saleta sve drugo zaboravi da si ikada cuo! Mani se pet sopova i saveta koje oni daju. Ovako je tema potpuna. |
|
|
|
    |
 |
|
|