Akvaristika forum
Pretraga • Pravilnik • Album • Profil • Proveri privatne poruke • Lista članova • Registruj se Uloguj se
 akvarijum.org • Baza biljaka • Slike • Tekstovi • Video • Kalkulator • Kontakt • Marketing
 zamutila mi se voda od kad sam sipao SAPROEX Pogledaj sledeću temu
Pogledaj prethodnu temu
Napiši novu temuOdgovori na poruku
Objavi na Facebook
Autor Poruka
markobg84
Slučajni Prolaznik

Registrovan: 04 Jan 2012

PorukaPoslao: Sre Jan 04, 2012 11:13 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

treba mi pomoc,imao sam kristalno cistu vodu,imam akvarijum 80x60x20...prvo sam imao hanging filter 607h(spoljasni filter kroz koji prolazi voda i vraca se ko fontana u akvarijum)stavio sam panj ali ga nisam otkuvao i voda je postala braon,iznervirao sam se i uz taj filter napravio spoljasni filter sa vata-bio kugle pa vata-beramika i na kraju vata-aktivni ugalja i sundjer odozgo...sad mi taj filter filtrira sa jedne strane a ovaj sa druge...zbog par ribica sto su uginule receno mi je da stavim saproex i od tad mi je voda mutna i pored ova dva filtera....molim za savet ako neko zna ? moze i sms na 064xxxxxxx...hvala unapred marko
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu poruku
AquaShop
Sponzor

PorukaPoslao: Sre Jan 04, 2012 11:13 pm Snimi Poruku Nazad na vrh

Raka
Akvarista

Opomene: 1
Registrovan: 21 Dec 2010

PorukaPoslao: Sre Jan 04, 2012 11:38 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

pozdrav .zbog saporeksa nije jer jaga koristim stasi drugo radijo moze od velike kolicine hrane a ne od saporeksa...
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPošalji email
misoo83
Akvarista

Registrovan: 10 Sep 2009

PorukaPoslao: Čet Jan 05, 2012 7:18 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Zamutila ti se voda zato sto taj lek ubija i korisne bakterije u bio filteru sto znaci da sad imas akvarijum bez korisnih bakterija i sve treba da se formiraju ispocetka i tek onda ces imati "normalnu" vodu.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuPoseti sajt autora
deak
Urednik
Urednik

Registrovan: 13 Maj 2010

PorukaPoslao: Čet Jan 05, 2012 7:59 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Greska nad greskom, drvo ne iskuvano ispusta sve i svasta zato ti je voda mutna ustvari zuta sto nekim ribicama ne odgovara a zavisi jos koju vrstu drveta si stavio unutra. Sve u svemu daj podatke i lepo sve iz pocetka da to resima da imas normalan akvarium.
markobg84
Slučajni Prolaznik

PorukaPoslao: Pet Jan 06, 2012 5:32 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

sad su mi rekli da stavim blactopur..ja vise ne znam sta da radim...
deak
Urednik
Urednik

Registrovan: 13 Maj 2010

PorukaPoslao: Pet Jan 06, 2012 5:41 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Daj podatke akvariuma, velicina, filter, osvetljenje ... ako trazis pomoc od nas ondak zapostavi pet shop.
Aquamen
Akvarista

Registrovan: 19 Dec 2011

PorukaPoslao: Pet Jan 06, 2012 6:00 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

Samo da dodam jos jedno pitanje.....

Od kad ti stoji taj aktivni ugalj u filteru ?

pozdrav
markobg84
Slučajni Prolaznik

PorukaPoslao: Sub Jan 07, 2012 5:35 pm Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

e ovako,evo sve ponovo da pojasnim...akvarijum sam napravio pre mesec dana,od tad sam ga praznio vec jednom a to je posle toga kad mi se zamutila voda od onog panja..oprao ga,prokuvao sve sto ide u njega,napravio spoljni filter gde sam stavio na dno vata pa preko biokocke,pa opet vata a preko keramiku,pa opet vata a preko aktivni ugalj i na kraju vata pa sundjer...filter je 23cmx20cm a visina 60cm...od osvetljenja imam led traku 40cm,svetli bele boje...

............................................................................
5:44

evo i par slika ako mogu da pomognu
Image

..........................................................................
5:44

Image

..........................................................................
5:45

Image

...............................................................................

poruku izmenio nikouro :::
Postoji opcija Izmeni sto znaci jos i dopuni.
sale_
Akvarista

Registrovan: 21 Nov 2010

PorukaPoslao: Ned Jan 08, 2012 2:25 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

mare...

-drzi se osnova, nema potrebe komplikovati stvari. u filter stavi ovim redom: prljava voda->sundjer->vata->kugle->keramika->cista voda.
nikakav sendvic naizmenicno sa vatom itd. pranje filtera kada moras, neka bude samo taj sundjer, ostalo ne diras.
aktivni ugalj ti je apsolutno nepotreban. izvadi ga iz filtera,nema potrebe da ga koristis za stalno.svakih mesec dana ces se zezati oko pripreme i pranja, prljanja, pa ti zamuti vodu ako nisi bas dobro oprao,i opet dajes novac za nesto sto ti ne treba.u bg-u je ok voda.
-nemoj kupovati nikakva sredstva tipa baktozim ili nitrivec. cisto bacanje para. pomaze jako malo i ne vredi taj novac. za taj novac uzmi kvalitetniju hranu ili kupi jos keramike za filter.
-treba ti srpljenja, dosta stpljenja. kada ti se do kraja ciklira akvarijum, redovno odrzavas i menjas po deo vode,neces imati problema ni sa bolestima, uginucima, niti za kupovinom preparata i ribica.
sale75bgd
Urednik
Urednik

Registrovan: 03 Nov 2009

PorukaPoslao: Ned Jan 08, 2012 9:45 am Snimi Poruku Odgovoriti sa citatomNazad na vrh

I moram da dodam, poslusaj Saleta sve drugo zaboravi da si ikada cuo! Mani se pet sopova i saveta koje oni daju. Ovako je tema potpuna.
Pogledaj profil korisnikaPošalji privatnu porukuMSN Messenger
Prikaži poruke iz poslednjih:      
Napiši novu temuOdgovori na poruku
 Skoči na:   

Srodne Teme
Tema Autor Forum Odgovori Poslao
Nema novih poruka Pojačao sam snagu pumpe za vazduh Uku Oprema 7 Čet Maj 17, 2012 10:59 am Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka mutna voda vblagoje Početak u akvaristici 3 Pon Maj 14, 2012 8:11 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka ROSA-voda joca93knj Hemija 9 Ned Maj 06, 2012 9:41 pm Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Voda Nis krlle83 Hemija 4 Pet Maj 04, 2012 11:36 am Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Zuta voda sasa-srb Početak u akvaristici 16 Čet Apr 26, 2012 9:55 pm Pogledaj zadnje poruke

Linkovi: MyCity  Moj biljni akvarijum  Akvarističko društvo Srbije  Pirane  Vaš Sajt  Vaš Sajt 

eXTReMe Tracker
Akvaristika
rss
Creative Commons License