|
|
|
| Autor |
Poruka |
LakiNena
Banovan

Opomene: 1
Registrovan: 20 Jul 2011
|
Imam problem....Formiram akvarijum od 110l.
Problem mi je da kolima idem do Zemuna po podlogu i da se vracam pa da sacekam cikliranje pa ponovo u Zemun po ribe...Koliko bih goriva istrosio...Da li bih mogao na obliznjim pijacama da kupim neku sitnu zemlju za cvece i da je dobro prokuvam i potopim u vodu jedno 5 dana.Pa da je ubacim u akvarijum (stavio bih mrezicu za komarce preko a kad sadim biljke da li da stavim prvo mrezicu pa posadim biljke u zemlju ili da pravim rupe tu gde sadim biljke?) i preko da ide sljunak granulacije 3-5mm.Sloj bi u prednjem planu bio oko 3.5cm u srednjem planu 4cm a u zadnjem 5cm.Da li bi to valjalo i koliko bi ta zemlja prljala? |
|
|
|
   |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
Y2K986
Akvarista

Registrovan: 18 Sep 2011
|
Uzmi bus i idi njime.
Nemoj se igrati sa zemljom vec kupi onu koju preporucuju ljudi sa foruma.
Kad sadis biljke, sadis ih u pesak a ne u zemlju. One ce vrlo brzo pustiti koren kroz pesak do zemlje. Dakle, naredjas sve sto je potrebno pa onda sadis. |
|
|
|
   |
 |
LakiNena
Banovan

|
Kako u pesak?Znaci da stavim tanak sloj peska? |
|
|
|
   |
 |
jering
Akvarista

Registrovan: 17 Okt 2011
|
Ja opet kazem Terra Magma ako hoces da ti biljke bujaju, ali redovne izmene vode, inace ce alge da ti bujaju.
Pesak / sljunak - inertna podloga - na to je mislio. Tu sadis biljke a one puste koren do hranljive podloge. |
|
|
|
   |
 |
Biohazard
Akvarista

Registrovan: 19 Sep 2011
|
Ti stavi sve kako si planirao mislim na debljinu pjeska i onda kada budes sadio biljke ubodes tj. posadis je u pjesak a ona ce se pobrinuti sama za sebe mislim ona ce da pusti korjenje koje ce da se probije do zemlje tj. hranjive podloge.
PS: Ako budes uzimao zemlju za cvjece gledaj da ima sto manje humusa i sto vise treseta po mogucnosti mjesavine crnog i bjelog, i da joj je PH vrijednost
izmedju 5 i 6 moja je recimo 5.5-6.5 PH.
Nadam se da sam pomogao. |
|
|
|
   |
 |
LakiNena
Banovan

|
Hvala jering,Y2K986 i Biohazard.Ako budem mogao kupicu Terra Magmu a ako ne onda cu traziti zemlju za cvece kako je rekao Biohazard.Hvala svima |
|
|
|
   |
 |
|
|
|