Autor |
Poruka |
Moly
Akvarista
Registrovan: 28 Nov 2015
|
Imam čarobnu zemlju, već spremnu za aq, odstojala u vodi nekih 15 dana i svaki dan sam sve vodio što ispliva, sad više ništa ne pliva po površini. E sad me zanima dali mogu da je stavim u aq?Deliće mi zaputiti vodu kad je budem stavio? Planiram mrežicu za fasadu onu plavu i dali moze ta mrežica?Sad imam kvarcni pesak baš sitan onaj |
Poslednji izmenio nesa69 dana Ned Dec 13, 2015 6:43 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Razlog izmene nesa69: Popravljen naslov
|
|
   |
 |
AquaShop
Sponzor
|
|
|
 |
reventon
Akvarista

Registrovan: 03 Jun 2012
|
Iskren da budem, ja sam sipao direktno iz kese, bez ikakve pripreme. Preko nje nisam stavio mrezu, vec samo sljunak. Nikakvog zamucenja nije bilo. |
|
|
   |
 |
djoga94
Registrovan: 22 Nov 2015
|
I ja sam samo sam malo proprao kroz vodu uzeoo komaricu stavio zemlju u nju proprao ubacio u akvarij malo se zamutilo filter uradio svoje ujutro sve bistro pjesak na vrh i ekstra  |
|
|
   |
 |
Moly
Akvarista
|
A jel mogu da stavim mrezicu za fasade umesto mrezicu za komace ? |
|
|
   |
 |
djoga94
Registrovan: 22 Nov 2015
|
gle ja sam samo proprao kroz tu mrezicu da samo ono skroz sitno izadje ona prasina i tako 3 puta koliko mi je dovoljno bilo da napunim akvari zemljom ..samo usuo bez ikakve mrezice u akvariju i pjesak na to..iako mislim da je fasadna prekrupna mreza ja je nebi stavljao iako sam ja strogi pocetnik!! |
|
|
   |
 |
nesa69
Urednik

Registrovan: 01 Feb 2013
|
Ja sam oko 50 riba povadio u tri kante što sam našao po kući (možda 30-40 litara vode). Obavezno staviš neku krpu ili slično preko kante da ne bi iskakale.
Podlogu malo rzgrnuo do ivica, malo povadio, stavio malo osmokota, zemlju dirktno iz kese (neka žuta kesa u prvoj cvećari), preko sitnu fasadnu mrežu. Dodao još podloge (imao sam možda 2cm debljinu prethodno), vratio tu vodu i dopunio sa česme do 100-nak litara.
To je bilo odavno, nikom ništa ne fali, obavio za sat vremena, gde je 45 minuta potrošeno da se na'vataju ribe
Jedino što se trokomorni filter vrteo sam za sebe za to vreme, mada mislim da ni za tim nije bilo potrebe.
EDIT: bolje je bez mrežice, meni više odgovara sa mrežicom zbog biljaka koje imam. |
Poslednji izmenio nesa69 dana Ned Dec 13, 2015 7:02 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
|
|
   |
 |
Cokilio
Akvarista

Registrovan: 27 Jan 2013
|
Ja samo prosejem zemlju da ostranim one krupne komade i odmah sipam bez ikakve pripreme.
Mrezicu nikada nestavljam zbog kripri jer ima se korenje uplete u mrezu i onda karambol kad treba da se izvadi .
Lepo su ti objasnili @reventon i @nesa69 a i ja se slazem sa tim.
5 akvarijuma sam ovako formirao i nisam imao nikakvih problema sa zemljom. |
|
|
   |
 |
Moly
Akvarista
|
Znaci ipak mogu da stavim mrzicu za fasade i tolko ? |
|
|
   |
 |
Stefan062
Akvarista

Registrovan: 03 Avg 2010
|
mozes da stavis, ali ako stavljas kripte anubije ,ili bilo koje vrste bijaka koje imaju jak koren onda sto kaze kolega "cokilio" imaces muku pri vadjenju istih,a i lakse je sadjenje biljaka bez mrezice,....ali tvoja je na kraju volja sa ili bez nje  |
|
|
   |
 |
Blue
Urednik

Registrovan: 21 Jul 2009
|
Ma imaces muku sa cupanjem biljaka sa jacim korenom kako god okrenes, samo je pitanje koja vrsta muke te ceka...  |
|
|
   |
 |
Cokilio
Akvarista

Registrovan: 27 Jan 2013
|
Glasam za "bez mrezice"  |
|
|
   |
 |
Moly
Akvarista
|
Ma sutra ću stavim bez mrežice pa kako si oće, ako zamuti radim drugo rešenje i tako to.A pesak je jako sitan tako da mislim da neće doći do mućenja vode videćemo sutra ili večeras |
|
|
   |
 |
Serene Sky
Akvarista

Registrovan: 13 Nov 2013
|
Mrežica ne valja da je sitna(lično iskustvo). Zemlju nije loše malo ispeći u rerni da se pobije sve živo u njoj, za svaki slučaj, da posle to nešto živo ne počne da živi u ribama il nama. |
|
|
    |
 |
Moly
Akvarista
|
Ljudi stavljena zemlja bez mrežice. Voda kristalno čisto hvala vam na savetima |
|
|
   |
 |
BlackRaven
Akvarista
Registrovan: 26 Sep 2016
|
Serene Sky :: |
Mrežica ne valja da je sitna(lično iskustvo). Zemlju nije loše malo ispeći u rerni da se pobije sve živo u njoj, za svaki slučaj, da posle to nešto živo ne počne da živi u ribama il nama. |
Koliko dugo i na kojoj temperaturi bi trebalo peći tu zemlju.Pitanje je možda smešno,ali sam apsolutni početnik.  |
|
|
   |
 |
|