Pirane


Main Image

Generalne Informacije O Piranama

Pozeljno je drzati najmanje 5 komada u jatu u akvarijumu. Dosta ljudi se razocara po kupovini pirana jer je rec o zapravo plasljivoj ribi, koja ce u stanju uznemirenosti u sekundi otici na drugi kraj akvarijuma ostavljajuci za sobom haos u vidu pocupanog bilja, podignutog mulja i sl. U toj
jurnjavi se desava cesto i da se povrede, ali se sve povrede jako brzo zalece. Imao sam slucaj kidanja dela vilice sa sve zubima i dobra strana je to da rana zarasta a novi zubi ponovo izrastu. Ne treba niti jednog casa zaboraviti da imate vuka u akvarijumu - koji moze naneti ozbiljne povrede zbog svojih kao zilet ostrih zuba.
Cesto postavljano pitanje je: "A da li smes da ubacis ruku u akvarijum i sredjujes po njemu" ? . Odgovor je pozitivan,naravno uz dozu opreznosti koje nikada nije naodmet. Moguce je drzanje iskljucivo drugih Pygocentrus vrsta sa njima. Sve ostale ribe, ukljucujuci i plekostomusa i njemu slicne uglavnom . Pre nabavke pirana treba se malo upoznati sa razlikama izmedju njih i slicne ribe zvane Pacu fish (paku), te se ovde mozete informisati i u vezi toga da ne biste bili jos jedna osoba u nizu koja je umesto pirane dobila pakua koji moze da naraste i do 1m a pritom nije mesozder odnosno to sto ste vi hteli.